Сучасний сервіс для сучасних платників

Керівник податкової області Ірина Зленко перерізала стрічку – і усі присутні на урочистому відкритті зайшли у приміщення районної податкової інспекції, де на першому поверсі розташували сучасний Центр обслуговування платників податків. Зона Wi-Fi, прозорі «віконечка», де консультанти у форменному одязі приймуть звітність, нададуть роз’яснення та консультації щодо чинного податкового законодавства, окрема зала із комп’ютерними столами – сучасний сервіс для сучасних платників. До того ж, на вході - пригощали цукерками. Місцевим підприємцям такий підхід сподобався. А от колишній вони критикували – мовляв, черги, особливо під час подання звітності та морока із отриманням довідок.

Відкриття центру обслуговування платників податків

-У період подання звітності виникали черги. І,звичайно, коли кудись запізнюєшся – починаєш нервувати… Зараз переконують, що підхід змінився – Центр обслуговування відкрили сучасний. Як платник податків я вважаю, що у цьому напрямку кошти, які ми сплачуємо, витрачені доцільно. Як буде надалі? Працюватимемо – побачимо, - розповіла про свої враження підприємець із 12-річним стажем Мирослава Саган.

Дедлайн – 15 хвилин

Від нарікань на свою роботу податківці не «відхрещувались». Підтвердили – було. Голова податкової області Ірина Зленко відверто констатувала, що, наприклад, отримання довідки про відсутність заборгованості, займало у підприємців чимало «біганини» по кабінетам та поверхам. Наразі ж подати та отримати необхідні документи пропонується на першому поверсі.

Відкриття центру обслуговування платників податків

-Раніше як було – треба отримати довідку про відсутність заборгованості – людину відправляли «гуляти» поверхами: на першому – одні послуги, на третьому – інші. Це – правда. На те, щоб лише подати заявку на отримання довідки людина витрачала день або два. Потім потрібен був ще один день, щоб цю довідку «знайти». Зараз платник податків заходить у Центр, подає заявку і має отримати довідку протягом 15 хвилин, - запевнила Ірина Зленко.

Вона особисто побувала на відкритті трьох Центрів – у Могилів-Подільському, Жмеринці та Крижополі. Цього ж дня – у середу, 16 травня, її заступники відкрили у районах ще 9 Центрів.

Відкриття центру обслуговування платників податків

-На сьогодні 12 Центрів у районах області вже відкрито. А 18 травня я запрошую усіх бажаючих на відкриття Центру обслуговування платників податків у місті Вінниці, - звернулась до платників «куратор» податківців і запевнила, що «послуги за 15 хвилин» - лейтмотив для усіх Центрів, де і умови створені комфортні, і підхід до клієнта-платника інший.

Клієнтів – весь район

- Економія часу, коштів та нервів, - перерахував вигоди для підприємців від відкриття подібних Центрів Голова Асоціації платників податків Вінниччини Юрій Захарчук. – Менше часу на замороку із паперами – більше на розвиток власної справи.

Відкриття центру обслуговування платників податків

Юрій Захарчук вважає – у новому форматі співпраця фіскального органу та бізнесу покращиться.
За даними Крижопільської міжрайонної державної податкової інспекції у районі зареєстровано 565 юридичних осіб і 150 фізичних осіб підприємців. Відтак, клієнтами Центру буде щонайменше дві тисячі представників бізнесу та інші мешканці Крижопільського району, які звертаються до податкової з різних питань – видачі ідентифікаційний кодів, дозвільних документів, довідок тощо.

-Переважна більшість наших клієнтів, звичайно, фізичні особи. Оскільки юридичні особи (понад 90%) здають звітність у електронному вигляді, а показник у фізичних осіб поки що набагато менший. Ми їх навчатимемо – у Центрі є комп’ютери, Wi-Fi, а в разі виникнення складнощів - консультанти допоможуть, - запевнила начальник Крижопільської міжрайонної державної податкової інспекції Оксана Домерат.

Із піснею – по життю

Відкриття центру обслуговування платників податків

Працівники нового Центру теж «на підйомі» - емоційно розповідають, що у гарних умовах і працюється із натхненням. А місцевий пісняр Юрій Ошовський каже, що готовий зустрічати клієнтів Центру «Піснею про податки» чи не щодня. Звісно, коли запрошуватимуть. Юрій також мріє, що, із часом, цей аматорський твір стане гімном Крижопільської податкової.



Переглядів: 8544
Поширень: 0