Як планується, наступний рік відведуть під розробку проектно-кошторисної документації та пошук і концентрацію фінансових ресурсів для реалізації проекту. Губернатор доручив робочій групі представити йому остаточну концепцію транспортної розв’язки навколо обласного центру.

Проектом будівництва окружної дороги навколо міста Вінниці по південному напрямку передбачено прокладення 12 км нового шляху та мосту через Південний Буг. Загальна вартість проекту складає орієнтовно 350 млн. грн.. Ділянка об’їзної дороги проектувалась у 80-ті роки, тому сьогодні проект відповідно до прийнятого нового генплану міста потребує сучасного техніко-економічного обґрунтування. В облдержадміністрації не виключають можливість закладення коштів на розробку ТЕО нової кільцевої в обласному бюджеті 2009 року.

Для реалізації проекту попередньо необхідно зібрати земельно-кадастрову інформацію, розробити ТЕО з вибору траси, визначитися зі смугами відводу та виконати проектування самого об’єкта, а також землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Олександр Домбровський доручив дорожним та землевпорядним службам, а також відповідній районній та міській комісіям розробити комплексний проект будівництва окружної дороги з урахуванням існуючої інфраструктури та із визначенням кошторису та строків його виконання.


Переглядів: 3003
Поширень: 0