Перший заступник голови ДПС у області Володимир Ліщенко зустрівся із керівниками підприємств – великих платників податків Вінниччини. У ході зустрічей було обговорено деякі питання стосовно стану адміністрування податків та прогнозування надходжень на наступний місяць з метою рівномірного і стабільного наповнення державного бюджету.

Податківці запевняють, що великим виробникам на Вінниччині працювати комфортно

Заступник генерального директора ДП «УГК «Nemiroff» Світлана Гладка детально розповіла посадовцю про систему контролю якості продукції підприємства: „Звісно ж, міжнародний ринок зобов’язує тримати високу планку і ми не можемо підвести інвестора. Але в першу чергу дбаємо про споживача. Стабільність має бути у всьому, тому така ж позиція керівництва компанії стосується і розрахунків із бюджетами усіх рівнів.”

Для довідки:
Компанія "Nemiroff" сплатила до бюджету п’яту частину всіх загальнообласних надходжень. Це основний платник лікеро-горілчаної промисловості галузі, яким протягом січня-квітня 2012 року сплачено до Зведеного бюджету 258,6 млн.грн. Зокрема, акцизного податку від компанії надійшло 199,7 млн. грн., податку на додану вартість - 51,9 млн. грн., податку на прибуток - 0,4 млн. грн.

Володимир Ліщенко запевнив заступника гендиректора підприємства, що податкова служба області цінує ті партнерські стосунки, які склались з підприємством, та підкреслив, що будь-які проблеми слід вирішувати за круглим столом і знаходити взаємопорозуміння з усіх питань. Зі слів посадовця, податкове відомство наразі активно працює над удосконаленням податкового супроводу та обслуговування великих платників відповідно до стандартів, запроваджених у європейських країнах.

Податківці запевняють, що великим виробникам на Вінниччині працювати комфортноТОВ „Люстдорф” - бюджетоутворюючий платник Іллінецького району, зокрема, по податку з доходів фізичних осіб. Співзасновник компанії „Люстдорф” Олег Васильєв розповів, що компанія бере активну участь у розвитку інфраструктури краю, в якому провадить свою діяльність: „Політика нашого підприємства дуже проста - ми сплачуємо податки у повному обсязі згідно діючого законодавства України. При цьому дуже приємно, що керівництво податкової служби нашої області йде нам назустріч та з розумінням підходить до вирішення усіх проблем, які виникають в роботі.”

Для довідки:
ТОВ "Люстдорф" за січень-квітень 2012 року до Зведеного бюджету сплатило понад 6 мільйонів гривень. Питома вага надходжень від Товариства в загальних надходженнях Іллінецького району становить майже 30 відсотків. До місцевого бюджету сплачено 2 729 тис.грн., що на 639,4 тис.грн. більше ніж за січень-квітень м.р., в т.ч.: податку на доходи фізичних осіб 2 686,6 тис.грн. (+651,7 тис.грн. до надходжень м.р.), плати за землю 30,6 тис.грн. (+3,2 тис.грн.).

Під час бесіди із керівними особами підприємств Володимир Ліщенко відзначив, що Голова ДПС України Олександр Клименко та керівництво податкової служби області приділяє значну увагу приросту прямих іноземних інвестицій в Україну. Зокрема він підкреслив, що податкова служба не повинна стояти осторонь цього стратегічного завдання, а всебічно сприяти реалізації спеціальної комунікативної партнерської програми для інвесторів, які вже працюють в країні, та підтримувати ведення їх бізнесу. Для цього слід створювати рівні комфортні умови для платників, забезпечувати надання якісного сервісу відносно податкових процедур та отримання необхідних консультацій.

Зі слів Володимира Ліщенка, нині податкова служба перетворюється з фіскальної на сервісну: „Сьогодні податкова служба Вінниччини відійшла від від фіскальних функцій і поступово перетворюється на високопрофесійну сервісну службу для платників податків. Чимало вже зроблено в цьому напрямку: запроваджено такі податкові сервіси як „Черговий по країні”, „Пульс податкової”, створено Центральний офіс великих платників податків. У всіх районах Вінниччини нещодавно запрацювали сервісні центри з обслуговування платників податків. У них успішно працює індивідуальний підхід до кожного платника. Принцип їх функціонування полягає в тому, щоб зосередити в одному приміщенні весь комплекс послуг з адміністрування податків і зборів. Тож податкова служба області й надалі робитиме все для того, щоб умови ведення бізнесу в регіоні для платників податків були максимально простими, зрозумілими та зручними.”



Переглядів: 8572
Поширень: 0