- Зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Роман Аксельрод проводячи нараду 13 червня щодо виконання Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів на 2010-2015 роки.

Як зауважив Р.Аксельрод основними напрямками програми є реконструкція котелень підприємств житлово-комунального господарства і мереж теплопостачання. Також вона включає в себе переведення на електроопалення житлового фонду та соціальної сфери населених пунктів області.

Перевага в переобладнанні полягає у використанні місцевих видів палива, особливо систем опалення бюджетних закладів. На виконання заходів програми з різних джерел профінансовано у 2011 році 73,7 млн.грн. заощадивши 32,3 тис.тонн умовного палива паливно-енергетичних ресурсів. У поточному році головою облдержадміністрації досить актуально поставлено завдання щодо переведення котелень на альтернативні види палива, особливо, в закладах бюджетної сфери області. Згідно до цього протягом двох років необхідно перевести котельні бюджетних закладів, які споживають природний газ на альтернативні види палива. Так, за 5 місяців поточного року вже переведено опалювальні системи 18 бюджетних закладів.

В області працює 13 підприємств, які виробляють енергозберігаючу техніку та обладнання, а також 20 підприємств з виробництва паливних брикетів, пелетів і гранул із сировини місцевого походження, а саме лдеревина та відходи переробки сільськогосподарської продукції. У даний час в області проводиться робота щодо залучення інвесторів для впровадження енергозберігаючих заходів.

Під час наради обговорювалось фінансування програми, зокрема залучення інвесторів для впровадження в області енергозберігаючих заходів, отримання кредитів в комерційних банках під заставу комунального майна. Представники підприємств, які виготовляють енергозберігаючу техніку, пропонували свої методи вирішення проблеми щодо зменшення витрат на паливо.

Підводячи підсумки наради Р.Аксельрод наголосив, що на основі співпраці необхідно активно продовжувати проводити роботи в даному напрямку із виконання нормативних документів щодо переведення газових котелень на альтернативні види палива та на ощадливому використанні енергетичних ресурсів у бюджетній сфері.



Переглядів: 4126
Поширень: 0