Обласна влада вирішила відійти від звичного навчання батьків - вихователів та прийомних батьків. Відповідно до положення про дитячі будинки сімейного типу та про прийомні родини – мам та татусів раз на два роки запрошують до Вінниці на навчання. Цьогоріч – запросили всією родиною і до табору відпочинку.

На тиждень санаторій «Подільський Артек» став літньою школою для батьків-вихователів та прийомних батьків, а для їхніх дітей – базою відпочинку. Серед 17 запрошених родин, які намагаються спільно з фахівцями розібратися у тонкощах дитячої психіки та виховання прийомної дитини і родина Юрчаків. Сергій із дружиною Ольгою виховують 10 дітей. Ні про що не шкодують, ні на що не нарікають.

За словами Сергія Юрчака –батька-вихователя семінар, який поєднав у собі і навчання, і відпочинок дуже сподобався.

Таїса Ткач із Ладижина разом із чоловіком виховує 7дітей. Літню школу назвала величезним бонусом від влади.

До речі, малеча тут відпочиває безкоштовно. Батьки ж сплачують за 2-х -200 грн. на добу. Задоволені усі. Поки дорослі навчаються, дітей розважають вихователі.

Навчання у літній школі проходять у формі тренінгів та діалогів. З батьками спілкуються сімейні психологи, фахівці з юридичних та правових питань. Любові Спірідоновій спочатку подякували за корисну відпустку, -і заговорили про наболіле. Найбільше нарікань звучало на адресу інтернатних закладів. Батьки зазначали, що там дітей у прийомні родини віддають неохоче, і дбають про них не належним чином.

На що Любов Спірідонова відзначила, що проблема ця не нова. Про неї знають, її намагаються вирішувати. Любов Михайлівна переконана - інтереси дитини мають бути і будуть в пріоритеті.

По завершенні семінару-тренінгу батьки разом із дітьми ідуть на обід. Харчування у літній школі, як і в таборі п’ятиразове. По обіді дорослі повертаються до навчання, діти ж під наглядом вожатих набиратимуться сил, відпочиватимуть. Ввечері родина знову разом.

На сьогодні в області створено 30 будинків сімейного типу та 118 прийомних родин, в яких виховується більше 300 дітей.



Переглядів: 3900
Поширень: 0