Вони запросили у минулий четверг на зустріч в Одесу представників сільгоспвиробництв з п\'яти областей (Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Херсонської). Підтримка аграрної сфери на законодавчому рівні є запорукою зростання інвестиційної привабливості країни в цілому, вважає голова ДПС України Олександр Клименко. За даними голови Податкової служби минулого року через механізми спеціального режиму оподаткування сільгоспвиробники отримали на розвиток своїх підприємств понад 13 млрд грн,- повідомив Олександр Клименко, голова ДПС України:

-Я переконаний, що аграрний сектор стане локомотивом розбудови економіки нашої держави.

Вже сьогодні троє із десяти найбагатших людей країни – аграрії. А на Вінниччині третина сплачених податків – заслуга сільгоспвиробників. Тих, хто господарює на землі, держава заохочує пільгами.

Тарас Забродський, головний бухгалтер ТОВ «Аграна Фрут Україна»:

-У нас є сільгосппроект «Аграна Фрут Лука», який користується фіксованим податком по сільгоспвиробникам. Справді, ми маємо деякі пільги з оподаткування з вирощеної продукції, які залишаються на підприємстві. Ця пільга дає нашому підприємству можливість економити біля 10 мільйонів на рік, які ми можемо спрямувати на закупівлю товарно-матеріальних цінностей, що їх використовуємо у сільгоспвиробництві.

Податківці переконують - податковий пресинг зменшився. Мовляв, наш сучасний лейтмотив у роботі – перехід від фіскальних функцій до сервісного обслуговування. Виробники підтверджують: нові підходи - в дії.

Тарас Забродський, головний бухгалтер ТОВ «Аграна Фрут Україна»:

-Тиск на бізнес по підприємствам, в цілому, зменшився.

Але якщо по деяким підприємствам перевірок не має рік-два, інших контролюючі органи відвідують частенько. Адже, користуючись пільгами, деякі господарники податки мінімізують, використовуючи незаконні схеми. Таких «махінаторів» - до 20%. І Вінниччина, як аграрна область – не виняток. До таких платників у податкової – особлива увага.

Ірина Зленко, голова ДПС України у Вінницькій області:

- Вінниця – не окрема держава. Звичайно, всі працюють, якісь схеми напрацьовують. Отже, деякі підприємства на Вінниччині входять до тих 20% мінімізаторів, що маємо у державі. Ми виявляємо такі речі, відпрацьовуємо такі підприємства і упевнена, із часом їх вклад до бюджету буде колосальним. В цілому 30-35% до бюджету вносять наші аграрії. Але вони можуть і хочуть більше і я упевнена, що в цьому питанні ми знайдемо діалог.

В тому, що співпраця податківців та аграріїв на Вінниччині налагоджена, переконано і керівництво податкової. Збитки підприємств АПК втричі менші, ніж в інших галузях виробництва, а прибутки мають тенденцію до зростання.

Олександр Клименко, голова ДПС України

Робота на Вінниччині ведеться достатньо професійно, фахово і має надалі розбудовуватись в цьому напрямку. Важливо, що тут розуміють платника податків і мають змогу якісно податково його супроводжувати і вирішувати всі питання, які є сьогодні не залежності від сектору, сегменту, розміру: малий, середній чи великий бізнес.

Як ми повідомляли раніше Із головним податківцем країни Олександром Клименком зустрілися вінницькі представники агропромислового комплексу



Переглядів: 4182
Поширень: 0