Кубок Оксани Калетник

Ігри відбулися між командами Крижополя, Піщанки, Могилів-Подільська, села Серебрії Могилів-Подільського району, Чечельника та Ямполя.

Переможцем «Кубку Оксани Калетник» стала команда з Могилів-Подільського, яка за весь турнір не зазнала жодної поразки. Команда ФК «Тайм» з Крижополя зайняла друге місце, а ФК «Тірас» з Ямполя стала третьою. Тріумфаторів міжрайонної футбольної першості нагородили квитками на матч між збірними України та Англії, який відбудеться 19 червня у Донецьку.

«Головна цінність Євро – це наші люди»

За словами Оксани Калетник, змагання вирішили влаштувати, аби подарувати землякам частинку атмосфери футбольного чемпіонату Євро-2012, яке зараз проходить в Україні. А щоб уболівальники і справді могли долучитися до футбольного свята, на кожній грі місцевого турніру серед глядачів фонд розігрувавв квитки на матчі Євро.

-Нас втішає, що у рамках співпраці зі світовими агентствами та компаніями фонд має можливість підтримати починання місцевих футбольних вболівальників. Завдяки цьому ми змогли подарувати мешканцям маленьких сіл і районних центрів Вінниччини чудову можливість побувати на Євро! – говорить Оксана Калетник. – Вважаю, що головна цінність Євро – це наші люди, наш народ, який підтримує українську збірну. Лише підтримка глядачів може зробити команду сильною. Тому дуже важливо, що наш фонд дає змогу людям долучитися до цього тріумфуючого свята футболу. Впевнена, що вінничани, які потраплять на Євро, дивлячись на грандіозні стадіони, повірять у те, що ми як держава зможемо більше! Цей ковток позитивної енергії надзвичайно важливий зараз для нас.

Розіграш квитків  на Євро-2012 від фонду Батьківська земля

Першим щасливим володарем квитка на матч між збірними Нідерландів та Німеччини у Харкові 13 червня став крижопільчанин Олександр Лагуна. Окрім нього, матч у Харкові мав змогу відвідати мешканець Серебрії Могилів-Подільського Віталій Ткач. А мешканець Могилів-Подільського В’ячеслав Курдюшкін на власні очі побачив поєдинок між збірними Португалії та Нідерландів 17 червня у Харкові.

- Не можу повірити своєму щастю! – каже Олександр Лагуна. – До цього й гадки не мав, що потраплю на Євро! Вже налаштувався вболівати біля екрану телевізора, а тут – така прекрасна нагода побачити усе на власні очі! Дуже хотів потрапити саме на гру у Харкові між німцями та голландцями. Вболівав за німців. Атмосфера під час матчу була просто неймовірна! Організація чемпіонату – на найвищому рівні! Я сидів прямо біля тренерів збірних і міг зблизька роздивитися усіх гравців, коли вони виходило на поле. Враження від поїздки просто фантастичні, я запам’ятаю їх на все життя!

Подаровані фондом квитки дозволили подолянам не лише спостерігати за грою, але й особисто поспілкуватися з футболістами та тренерами команд. Також квиток був перепусткою на святковий післяматчевий концерт.

Футбол став справжнім святом

Гравці та тренери команд, які брали участь у турнірі, кажуть, що змагання були організовані на високому рівні, а розіграш квитків на матчі Євро було справжнім святом.

- Турнір організований на високому рівні, команди-суперниці були досить сильними. Тому й перемагати було приємно! - говорить тренер футбольного клубу міста Могилів-Подільський Михайло Гуцуляк. – Давно наші земляки не мали такої нагоди спостерігати за видовищним футболом та ще й виграти квитки на Євро-2012! Особливо приємно, що Оксана Калетник розуміє, наскільки важливо підтримувати розвиток спорту та футболу в районах. Футбол став давно народною грою, ми завжди готові грати - тому сподіваємося взяти участь у ще не одному футбольному турнірі.

- Мені було приємно приймати участь в турнірі такого рівня. Хоча ми й програли, але дійшли до фіналу. Впевнений, що турнір «Кубок Оксани Калетник» буде проходити ще не раз. Адже зараз спорт, як ніколи, потребує уваги та підтримки, - каже тренер і капітан ФК «Тайм» з Крижополя Олександр Мартинюк. - Добре, що є люди, які це розуміють і організовують такі змагання.

- Я й не сподівався, що у нас можливо провести такий турнір. Для молодших гравців команди турнір став просто святом, адже вони вперше могли вийти у складі дорослих на поле, коли ми змагалися з суперником у Могилів-Подільському, - каже тренер футбольної команди «Тірас» з міста Ямпіль Геннадій Гречковський. – Мушу зазначити, що ямпільчани мають змогу ходити на футбольні матчі, а ось жителів Крижополя, Піщанки, Чечельника футболом не балують. Тому турнір перш за все порадував мешканців цих районних центрів. Футбольні команди, особливо районні, зараз існують лише на ентузіазмі. Фінал турніру «Оксани Калетник» змусив мене забути про усі негаразди і повірити в те, що районні змагання можуть не поступатися й республіканським.

Під час турніру Оксана Калетник переконалася, що футбол у районах потрібно не лише розвивати, організовуючи змагання, але й підтримувати матеріально. Тому взяла на себе зобов’язання допомогти футболістам у реконструкції стадіону в Ямполі.

- Під час турніру ми побачили в якому стані знаходяться районні команди та футбольні стадіони. Щоб вирішити частину проблем, подарували усім гравцям якісну футбольну форму, - каже Оксана Калетник. - А тепер беру на себе зобов’язання допомогти футболістам в реконструкції стадіону. Невдовзі ми долучимося до ремонту футбольної бази ФК «Тірас» в місті Ямпіль. Адже команди, які так грають і перемагають, достойні гідного стадіону.



Переглядів: 8074
Поширень: 0