Засідання робочої групи сприводу цін на молокоПро цінову ситуацію на ринку закупівлі молока та стан розрахунків молокопереробними підприємствами області за закуплене молоко у сільськогосподарських підприємств та населення йшлося на щотижневому засіданні робочої групи під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Івана Мочана, яке відбулося 18 червня.

Звітуючи про проведену роботу щодо стабілізації цінової ситуації та виявлення посередницьких структур на ринку молока області члени робочої групи проінформували, що протягом останнього місяця закупівельні ціни на молоко в області не зменшуються та набули певної стабільності. Ціна за 1 л. молока першого ґатунку становить 2,08 грн. та 1,87 грн. – другого ґатунку.

Найбільше підняли закупівельні ціни в порівнянні до початку травня на молоко І ґатунку Погребищенський маслосирзавод на 31 коп., Гайсинський молокозавод - на 28 коп., Крижопільський сир завод на 25 коп. В середньому на 11 коп. підвищив закупівельну ціну на молоко ІІ ґатунку Бершадський молокозавод.

Найвищі ціни на молоко ІІ ґатунку на сьогодні в Гайсинському (2,05 грн.), Вінницькому (2 грн.) та Бершадському (1,95 грн.) молокозаводах .

В той же час слід зазначити, що на складах молокозаводів накопичились значні залишки молочної продукції.

Значно покращилась ситуація щодо дотримання санітарних норм на молокоприймальних пунктах області.

Підводячи підсумки засідання Іван Мовчан дав доручення членам робочої групи продовжити протягом 10 днів активну роботу у даному напрямку, аби створити рівні умови для всіх підприємств області на ринку молока і забезпечити стабільну цінову політику у даній галузі. А також запевнив, що дане питання знаходиться на постійному контролі керівництва області.

Читайте також:



Переглядів: 8046
Поширень: 0