Оксана Калетник на відкриті комп\'юторного класу в селі клембівка

За підтримки Голови правління Благодійного фонду «Батьківська земля» Оксани Калетник 18 червня у селі Клембівка Ямпільського району відбулося відкриття комп’ютерного класу. Тепер більш ніж 350 дітей села матимуть доступ до «світової павутини». В селі у помешканнях є кілька комп’ютерів, але доступу до мережі Інтернет немає, навіть місцеві органи влади забезпеченні лише факсом.

Як розповіла Оксана Калетник, за кошти фонду «Батьківська земля» було відремонтоване приміщення, де тепер усі діти у хороших умовах матимуть вільний доступ до мережі Інтернет.

- До фонду звернулася громада села Клембівка із проханням долучитися до доброї справи – допомогти із ремонтом комп’ютерного класу. Оскільки одним із напрямів у діяльності фонду є просвітницький, ми без вагань погодились допомогти землякам, - говорить Оксана Калетник. – Ми повинні приділяти більше нашого часу освіті дітей, ретельно підходити до вибору книжок, з яких діти отримують знання, слідкувати за тим, аби дитина мала можливість отримувати інформацію з різноманітних джерел. Інтернет відкриває перед юними шукачами знань безмежні горизонти, у той же час він несе і певні ризики. У Києві зараз розробляється спеціальне програмне обладнання для уникання ризиків. Однак вагомим чинником, як і завжди, залишається батьківська увага до дітей, обговорення того, що вони побачили не тільки на вулиці, але й у всесвітній мережі. Головне – правильно використовувати інтернет-ресурси, не засмічувати дитячий мозок непотребом, якого у мережі теж достатньо. Сподіваюся, школярі з користю проводитимуть тут час, знаходитимуть нові підходи у трактуванні тієї чи іншої теми, матимуть змогу, відшукати додаткову інформацію, виконуючи домашні завдання чи пишучи реферати. Також важливою є можливість спілкування у мережі з друзями, розвиток власних комунікативних навичок, які будуть необхідними для життя у інформаційному суспільстві. Інтернет – дорога у майбутнє наших дітей і ми раді, що допомогли її впорядкувати».

відкриття комп\'ютерного класц в селі Клембівка

Комп’ютерний клас розташований у Будинку культури села Клембівка. Там працюватимуть два комп’ютери, які сільська бібліотека виграла у рамках проекту організації «Бібліоміст».

- Минулого року сільська бібліотека подала проект «Золотою ниткою обсную весь світ» на конкурс, який проводила організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до мережі Інтернет «Бібліоміст». У лютому дізналися, що разом із чотирма іншими бібліотеками в районі виграли його, - розповідає директор Будинку культури села Клембівка Павло Королюк. – Комп’ютери отримаємо наприкінці липня. А ось ремонт у приміщенні завдяки фонду «Батьківська земля» вже зробили. Замінили двері, грубку облицювали кафелем, зробили підвісну стелю, замінили люстри, пофарбували підлогу. Усе готове до прийому наймолодших читачів, яким тепер у пригоді стане й Інтернет. Якби не допомога фонду та ентузіазм Оксани Калетник, навряд чи вдалося б дочекатися ремонту цього року.

- З нетерпіння чекаю відкриття комп’ютерного класу, - каже школярка з села Клембівка Альона Дедова. – У нас багато дітей, а вільного доступу до Інтернету немає. Я впевнена, що комп’ютерний клас стане найпопулярнішим місцем у селі. Тут, без сумніву, збиратиметься вся молодь й дорослі.

- Не очікував такої миттєвої реакція на наше звернення, - каже голова сільської ради Клембівки Володимир Колісник. – Нещодавно тут було захаращене приміщення з аварійною стелею, а тепер все блищить і радує око. Мені дуже приємно, що Оксана Калетник не забуває своє коріння. Вона не залишається байдужою до людських прохань.



Переглядів: 8906
Поширень: 0