621-ший день народження міста ЛітинаЗ нагоди святкуваня 621-ї річниці із дня заснування Літина у містечку відбулося  цілий ряд святкових заходів. Людей на святкуванні зібралось чимало, адже мешканці Літина вміють не тільки працювати та дивувати трудовими звершеннями, але й гарно відпочивати.

В таке велике свято Літин приймав вітання від керівників району та шанованих гостей – судді Верховного Суду України Василя Онопенка, голови Деснянської районної державної адміністрації в м.Києві, почесного голови фонду «Поділля – ХХІ століття» Віктора Жеребнюка. Гостями урочистостей були також. делегація з Уланова, з м.Жмеринка, з м.Бару, з Тиврова.

День народження м. ЛітинУсіх присутніх із Днем народження Літина привітав голова районної державної адміністрації Володимир Хімічук: «621-ша річниця Літина це свято єднання усіх тих, хто народився, жив та працював на щедрій літинській землі. Нашому містечку бажаю розбудови, гарних інвесторів, нових робочих місць».

Зачитали також вітальну телеграму від Вінницького регіонального відділення Асоціації міст України, Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування.

В районному будинку культури відбувалось нагородження номінантів щорічною премією «Людина року», «Наша надія», «Спортивна сім’я року», «Наше майбутнє».

Святковим концертом творчі колективи Літинщини та аматори сцени районного будинку культури вітали усіх присутніх в залі. Подарунком від судді Верховного Суду України Василя Онопенка Літинчанам був святковий концерт за участю народної артистки України, лауреата Державної премії УРСР ім.. Шевченка, героя України Ніни Матвієнко та відомого співака Василя Лазоровича, учасника конкурсів виконавців «Славянський базар» та «Нова хвиля».

Для жителів містечка було організовано ряд святкових заходів – виставка – ярмарок народно – прикладного мистецтва Подільського народного університету культури, майстер – класи по виготовленню виробів народних промислів, виставки авторських робіт народних майстринь смт Літина, робіт місцевих художників П.Слободянюка, В. Тимощука, гончарних виробів, книжно – ілюстративна виставка центральної бібліотеки «Древній отчий краю – Літинська земля», презентації туристичних маршрутів Літинського районного краєзнавчого музею «Стежками У. Кармелюка», презентація автосалону «Рено», показові виступи юних спортсменів з тхеквондо, дитячі розваги на площі «Злагоди», для наймолодших було проведено конкурс дитячих візочків на найкраще оформлення та «Забіг повзунів» - конкурс на самого спритного малюка.

Літинський ігровий майданчик подарований Віктором ЖеребнюкомКолишній мер м.Жмеринка, а нинішній голова Деснянської районної державної адміністрації в м.Києві, Віктор Жеребнюк подарував маленьким літинчанам ігровий майданчик.

На районному стадіоні «Колос» було проведено міні турнір з футболу між командами ветеранів смт Літин м. Немирова, та інших на кубок Літинського селищного голови, а також в адмінприміщенні стадіону шаховий турнір на кубок селищного голови між командами смт Літин та м. Жмеринки. Із веселими обличчями та радісними усмішками презентували свої роботи діти середніх загальноосвітніх шкіл та вихованці центру дитячої та юнацької творчості.



Переглядів: 7697
Поширень: 0