Спільними зусиллями місцевої громади, сільської ради та Благодійного фонду «Батьківська земля» у селі Чорномин Піщанського району було прокладено новий водогін. Старий водогін, який побудували ще у 60-х роках минулого століття, вже давно перебував в аварійному стані. Тому голова правління фонду Оксана Калетник без вагань погодилась допомогти землякам.

- Нещодавно до фонду звернулися мешканці села Чорномин Піщанського району з проханням допомогти у будівництві водогону. Надійшло майже півтисячі звернень від громади села. Люди писали, що водогін застарів, часто виникали прориви - траплялося, що третина мешканців села перебувала без води. Для сучасного цивілізованого світу - це жахлива ситуація, - говорить Голова правління Благодійного фонду «Батьківська земля» Оксана Калетник. – Приємно, що мешканці села самі проявили ініціативу і звернулися до фонду. Це означає, що місцева громада складається з небайдужих ініціативних людей. Нам вдалося згуртувати людей довкола вирішення проблеми, і громада взялася за справу.

- Після візиту Оксани Калетник у село робота закипіла. До цього часу ми ніяк не могли приступити до вирішення проблеми. Селяни зібрали свою частину коштів, певну частину суми перерахували небайдужі люди, але для остаточного просування не вистачало певної суми, яку й профінансував фонд «Батьківська земля», - каже сільський голова Чорномина Зінаїда Пишкул. – На старому водогоні часто ставалися прориви – люди були без води по два-три тижні. Окрім того, дуже важливо, що до старого водогону підключені амбулаторія, сільська рада, місцеве підприємство. Тож будівництво нового водогону – надзвичайно важлива справа, яка матиме системний ефект для покращення як побутових, так і економічних умов життя селян. Коли водогін побудують, він прослужить нам щонайменше півстоліття.

Мешканці села з нетерпінням чекають на завершення робіт, адже тоді вони позбудуться незручностей, які виникали через тривалу відсутність води.

- Ця вода така вже очікувана! Проблеми із водопостачанням виникали давно: влітку води не вистачало, а взимку вона перемерзала, - розповідає мешканка села Чорномин Лариса Поворознюк. – Вода у нашому селі – на вагу золота. А для нашої родини – тим паче. Без води ні помитися нормально, ні посуд помити, ні корову напоїти. Було дуже важко – носили воду відрами. А тепер забудемо про ці проблеми! Вдячні фонду та Оксані Калетник за підтримку та допомогу, адже без перерахованих коштів нам би не вдалося стільки зробити самим!

Роботи з будівництва нового водогону у Чорномині ідуть за графіком. Підприємство «Полімергаз» з Чечельницького району професійно виконує завдання. Завершити прокладати новий водогін мають до кінця червня.



Переглядів: 4983
Поширень: 0