З\'їзд волонтерів фонду "Батьківська земля" відбувся у Ямполі

«Бути корисним суспільству» - саме під таким гаслом пройшов з’їзд волонтерів Благодійного фонду «Батьківська земля» у Ямполі Вінницької області 8 липня. На заході зібралися понад 500 небайдужих людей, яких згуртувало прагнення допомагати ближнім.

«Дуже вдячна усім волонтерам, які підтримали мене. Відчуваю серцем, яка відповідальність перед вами за всі очікування, за всі мрії та наміри, - сказала на з’їзді Голова правління Благодійного фонду «Батьківська земля» Оксана Калетник. - У своєму житті роблю усе за покликом серця. Робота фонду поступово об’єднує людей, які споріднені душею»

Ініціатива створення фонду народилася багато років тому. Раніше Оксана Калетник долучалася до різних меценатських заходів чи благочинних акцій. Але згодом зрозуміла: якщо хочеш щось зробити дійсно корисне для суспільства та бути впевненим у результаті – краще зробити це особисто.

«Одного разу вирішила проаналізувати, як спрацювали ті кошти, які ми направили для однієї меценатської дії. І стало зрозуміло, що якщо ти не робиш це сам, то максимального результату не буде, - розповіла вона. - Сьогодні наш фонд - це громада, яку ти можеш покликати, і вона приєднається. А кошти - це лише ресурс. Головне – це ціль, яку підтримують інші. В цьому є головна сила. Тому я вірю не тільки в систему, де є гарний лідер чи гарні ресурси, а вірю у самокерований рух».

З\'їзд волонтерів фонду "Батьківська земля" відбувся у Ямполі

Діяльність фонду розпочиналася як юридична допомога, але з часом стало зрозуміло, що надавати людям лише фахові консультації не достатньо. Адже наших громадян турбують різноманітні питання - від соціального захисту, працевлаштування та отримання освіти до започаткування власної справи та можливості реалізувати творчий потенціал.

Працюючи на Поділлі, волонтери фонду «Батьківська земля» побачили велику кількість проблем у регіоні. Це і газифікація сіл, і необхідність кваліфікованої медичної допомоги, і забезпечення водою, освітленням та комунікаціями між селами. Волонтери фонду щоденно отримують від мешканців Поділля численні листи зі скаргами.

«До нас ідуть з різними проблемами і це – нормально. Те, що людей дійсно тривожить, є реальними проблемами громад», - каже Оксана Калетник.

З\'їзд волонтерів фонду "Батьківська земля" відбувся у Ямполі

«Я задоволена тим, що долучилася до діяльності фонду. Завжди прагнула за можливості допомагати людям. Але лише разом з колегами та за підтримки голови правління нашого фонду Оксани Калетник змогла втілити свої бажання, - каже волонтер фонду, мешканка Могилів-Подільського Віоріка Манзар . - Лише за кілька місяців ми допомогли великій кількості багатодітних сімей, дітям-сиротам, підтримали в рамках акції «Нове життя» немовлят та матерів у районах Вінниччини.

«Мені пощастило долучитися до діяльності фонду у Ямпільскому районі, - каже мешканка Ямполя, волонтер Тетяна Катрук. – Виявилося, що допомагати людям не так вже й просто. Адже за роки байдужості з боку держави до проблем населення люди сприймають благодійність як інструмент впливу на них. Мовляв, зараз допоможуть, а потім щось вимагатимуть навзаєм. Ми ж прагнули донести до людей те, що наш фонд заснований на засадах безкорисної допомоги. Мене найбільше вразило те, що нам вдалося переконати громаду в цьому. Тепер люди звертаються до фонду і самі навіть долучаються до нас. І з кожним днем кількість волонтерів зростає».

Довідка:

Благодійний фонд «Батьківська земля» - громадська ініціатива людей, для яких Вінниччина є Батьківщиною. Метою діяльності фонду стало бажання об’єднати спільні зусилля задля реалізації прагнення – бути корисним суспільству, в якому живемо. Місія фонду - сприяння реалізації та економічних програм розвитку Поділля, підтримка громадських ініціатив з метою покращення життя людей в регіоні.



Переглядів: 5623
Поширень: 0