Заводу знайшли інвестора, понад 400 мешканців села матимуть роботу.

Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу із зібрання мешканців села Кирнасівка Тульчинського району, куди приїхав заступник голови Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан.

"Приїхав, щоб засвідчити свою обіцянку, яку дав рік тому. Протягом цього часу я неодноразово спілкувався із власниками заводу та потенціальними інвесторами щодо стабілізації ситуації та унебезпечення того, щоб завод не порізали. Наразі можу констатувати - є можливість підготувати завод і вже у 2013 році його запустити. Під час ремонтних робіт буде працевлаштовано біля 200 чоловік, а із весни наступного року - в межах 450", - поінформував присутніх на зібранні І. Мовчан.

Керівник пообіцяв, що вже наступного тиждня відділ кадрів формуватиме колектив, який працюватиме над запуском заводу. "Гарантую, що цьогоріч будуть зроблені всі необхідні ремонтні роботи. Мені важливо, щоб я, приїзджаючи сюди, міг відверто спілкуватись і вами", - запевнив І. Мовчан.

Він додав, що вже найближчим часом проведе у Тульчинському районі нараду із керівниками південних районів області та фермерами із обговоренням збільшення площ під посіви цукрового буряку на сезон 2013 року.

"Кирнасівський цукрозавод через 3-5 років буде найкращим на Вінниччині. Адже він може працювати як на цукросировині, так і на цукрі-сирцю", - переконаний І. Мовчан.

Управління заводом буде під контролем Асоціації цукровиробників області "Вінницяцукор". Новопризначений директор заводу Григорій Ігнатов запевнив, що інвестори дали карт-бланш на модернізацію заводу. Очікується, що початкові потужності виробництва - до 3000 тонн цукру на день. І працюватиме завод 150-180 днів на рік. Середня зарплата працівників - не менше 2000 гривень.

Довідка:

У 2011 році було вироблено понад 400 тисяч тонн цукру. Працювало 14 цукрових заводів. За даними головного управління агропромислового розвитку Вінницкої облдержадміністрації, найпотужнішими виробниками цукру в області є Крижопільский, Гайсинський, Жданівський, Томашпільський, Соколівський та Моївський цукрові заводи. У сезоні цього року працюватиме в межах 10 цукрових заводів.



Переглядів: 7970
Поширень: 0