Прокуратура Вінницької області порушила кримінальну справу відносно Гайсинського міського голови, головного санітарного лікаря, начальника одного із комунальних підприємств, фізичної особи - підприємця за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Дії, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою - караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів якщо вони спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від двох до п\'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п\'ятдесяти до семисот п\'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) КК України.

Чиновник, з корисливих мотивів, за попередньою змовою з вищезгаданими посадовцями, одноособово, у своєму службовому кабінеті, здійснював підписання завідомо неправдивих договорів та актів виконаних робіт. Таким чином, безпідставно спрямовував кошти міського бюджету на проведення дезінфекційних, та дератизаційних робіт у приміщеннях п\'яти дошкільних навчальних закладах м. Гайсина та в підвальних приміщеннях багатоповерхових житлових будинків, які насправді не проводились, завдавши при цьому збитків міському бюджету на загальну суму 866 696,8 грн.



Переглядів: 4423
Поширень: 0