П’ятого липня підписана Постанова Верховної Ради про відзначення на державному рівні 1000-ліття Лядівського монастиря. Як повідомив секретар Вінницької єпархії Української Православної Церкви (МП) протодиякон Владислав Демченко, у святковий місяць єпархія спільно організовує паломництво до монастиря.

- Щотижня, починаючи з неділі 22 липня, а далі - щосуботи до 11 серпня з Вінниці до Лядівського скельного чоловічого монастиря відправлятиметься автобус з паломниками, - розповів Владислав Демченко.

- Відправлення від Книжки здійснюється зранку о 5:30, щоб устигнути на службу Божу, літургію, причастя, екскурсію по монастирю. Назад — цього ж дня, після обіду.

До святкування 1000-ліття у монастирі здійснюється будівництво. За словами Владислава Демченка, понад 1,5 тисячі людей допомогли у відродженні монастиря починаючи лише з травня цього року.

Паломництво стало можливими завдяки спонсорській підтримці депутата обласної ради Сергія Кудлаєнка.

Оскільки поїздки абсолютно безкоштовні, то попередній запис здійснюється за телефонами відділу у справах релігій Вінницької ОДА: 66-12-70, 66-12-71, або у Свято-Преображенському кафедральному і Хрестовоздвиженському соборах.



Переглядів: 7642
Поширень: 0