Цей проект спрямовано на створення умов для удосконалення адміністративно-територіального устрою району, як основи для побудови ефективної місцевої влади, відповідальної за вирішення питань місцевого значення та якісне надання різного роду адміністративних послуг.

Питання, котрі були винесені на обговорення, допомогли сформувати цілісне уявлення про відношення громади Жмеринського району щодо реформи, визначити їх рівень обізнаності в даній темі, дізнатись їхні настрої.

Експертне середовище було сформоване з трьох категорій населення: представники місцевої влади, бізнесу та пересічних громадяни. Таким чином, при подальшій роботі ми будемо керуватись думкою представників різних соціальних категорій, що дозволить сформувати максимально об’єктивне уявлення стосовно впроваджуваного проекту.

За результатами реалізації проекту буде підготовлено пілотну модель створення об’єднаних територіальних громад Жмеринського району шляхом залучення до цього процесу громадського, експертного та медійного середовища, а відтак, досягнення розуміння різними соціальними групами населення самої необхідності, напрямів та засобів оптимізації адміністративно-територіального устрою району.

Очікується, що аналіз, оцінка та прогноз ресурсного потенціалу громад Жмеринського району, розроблення моделей трансформації громад до рівня спроможних суб’єктів виявиться надійним емпірично-теоретичним фундаментом для розробки проектів нових нормативно-правових актів місцевого значення та інших юридичних документів (договори між громадами, рішення ради, статути новоутворених громад).

Цей напрям роботи буде організовано таким чином, щоб процес її виконання був найбільш публічним та відкритим для участі найширшого кола сторін-партнерів, зацікавлених в пошуку і встановленні стабільного балансу між владою та громадою.

Проект реалізується у партнерстві з громадською організацією "Подільська агенція регіонального розвитку” (м. Вінниця) (далі – ПАРР), яка має належний досвід співпраці з ІГС за тематикою цього проекту. Між ІГС, ПАРР та Жмеринською районною радою укладено відповідний меморандум про співпрацю.

Проектна діяльність здійснюється за фінансової підтримки Проекту міжнародної технічної допомоги «Підтримка децентралізації в Україні» (DesPro)/



Переглядів: 2602
Поширень: 0