Так, 23 липня о 16 годині 41 хвилин на пункт зв’язку самостійної державної пожежної частини №30 міста Ладижин надійшло повідомлення від заступника директора місцевої птахофабрики про те, що поблизу будівництва інкубаторної станції у Ладижині під час проведення земляних робіт було знайдено ручну гранату.

На місце виклику було направлено оперативну групу, яка підтвердила, що знайдено ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни. Наступного дня групою розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС України у Вінницькій області небезпечну знахідку було знешкоджено.

Цього ж дня в Оратівському районі під час обробітку ґрунту поблизу села Велика Ростівка було знайдено мінометну міну 120 мм. часів Другої світової війни, яку співробітники МНС знешкодили того ж дня.

Крім того, 24 липня у селі Балки Барського району у річці Рів водолазною групою ТУ МНС у Вінницькій області під час обстеження дна водойми на наявність вибухонебезпечних предметів, виявлено одну 50 мм. мінометну міну часів Другої світової війни.

Небезпечне місце огороджене та знаходиться під охороною міліції.



Переглядів: 8029
Поширень: 0