За сприяння голови правління Благодійного фонду «Батьківська земля» Оксани Калетник у селі Дмитрашківка Піщанського району Вінницької області 28-29 липня пройде ІІІ Міжнародний хоровий фестиваль ім. Павла Муравського. Вже третій рік поспіль напередодні Дня народження Павла Івановича на Дмитрашківській землі ллється українська пісня у виконанні найкращих хорових колективів з України, Польщі, Росії, Придністров’я.

Цього року фестиваль проходить в рамках підготовки до відзначення 200-річчя з Дня народження Т.Г.Шевченка. Гості послухають відомий шевченківський твір «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні зведеного хору, який налічуватиме в собі близько 200 чоловік, під керівництвом самого Метра – Павла Івановича Муравського. Учасники фестивалю виконуватимуть один із творів Кобзаря.

Організаторами фестивалю виступили Громадська благодійна організація «Фонд ім.П.Муравського» та Благодійний фонд «Батьківська земля».

- Для мене особисто це – нагода насолодитися чудовими голосами, поринути у глибини співочої творчості нашого народу. Почути рідну пісню для мене все одно, що побувати у дитинстві. Вдвічі приємно, коли це відбудеться в моєму рідному краї, - говорить голова правління Благодійного фонду «Батьківська земля» Оксана Калетник. - Окрім того, цей фестиваль надає можливість особисто поспілкуватися з видатними митцями нашого Поділля – людьми, які в своєму серці несуть величну майстерність, які власною душею здатні вмістити багатство народної традиції, втілене у мистецтві хорового співу. Саме в таких самовідданих людей можна навчитися істинному розумінню глибин народної душі. Тому, коли до фонду «Батьківська земля» звернулися з пропозицією виступити організатором цієї видатної події, я з вдячністю відкликнулася на цю пропозицію

Довідка:

Визнаний маестро українського хорового мистецтва Павло Іванович Муравський - гордість Вінниччини і всієї держави. Народний артист, Герой України, лауреат Державної премії ім. Шевченка та міжнародної премії ім. Вернадського, повний кавалер орденів «За заслуги», дійсний член Академії мистецтв України, професор (зараз консультант) Національної музичної академії ім. Чайковського, незмінний керівник хорових капел «Трембіта» і «Думка». Та не в титулах і званнях велич цієї мудрої і вольової людини – він твердо стоїть на захисті суто національного ладового звучання українських пісень.



Переглядів: 5753
Поширень: 0