На початку літа до благодійників звернулася громада села із проханням посприяти у відновленні історичної будівлі школи, яку звели у 1820 році. Перший крок вже зроблено – з початком нового навчального року 144 школярів матимуть змогу займатися у новому сучасному класі.

- Замінили вікна, двері, відремонтували стіни, стелю, підлогу встелили ламінатом, замінили освітлення, - словом, усе зробили по-сучасному та зі смаком! – розповідає сільський голова села Чорномин Зінаїда Тишкул. – Ремонт іде до завершення – залишилось тільки вазони занести! Учні, вчителі, батьки надзвичайно вдячні фонду, адже без його допомоги ремонту довелось чекати ще довго. Востаннє школу ремонтували на початку 90-х років минулого століття.

Директор школи Руслан Броль розповідає, що відкриття оновленого комп’ютерного класу до першого вересня стане визначною подією для школи.

- Школі незабаром виповниться 200 років. Будівля є пам’яткою архітектури, а перебуває у занедбаному стані. Тому ми вдячні активістам фонду за те, що вони звернули увагу на цю проблему і допомогли нам із ремонтом, - каже директор. – Насправді, це один з тих небагатьох випадків, коли люди дійсно переймаються проблемами громади. Ми звернулися – і нас почули. Якби не такі небайдужі люди, школі б ще довго довелось чекати ремонту.

Нагадаємо, ремонт комп’ютерного класу у селі Чорномин – не єдина добра справа фонду «Батьківська земля». На початку серпня відбулося відкриття нового водогону, який тепер забезпечує водою третину мешканців села.



Переглядів: 3391
Поширень: 0