Участь у відкритті кімнати видачі замісних препаратів на базі Бершадської ЦРЛ,  приймали  головний лікар обласного наркологічного диспансеру "Соціотерапія" Павло Слободянюк та лікар-нарколог Ірина Веретко, яка є координатором програми замісної підтримувальної терапії.

У Вінницькій області програма замісної підтримувальної терапії для хворих з опіоїдною залежністю впроваджується на виконання Закону України «Про затвердження Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013рр.».

На сьогодні така програма працює в м. Вінниця та 6-ти районах області.

Наказом управління охорони здоров\'я та курортів ОДА у Вінницькій області дана програма нещодавно була впроваджена і на базі Бершадської ЦРЛ, де попередньо були створені всі необхідні умови для провадження даної програми: відремонтована та оснащена згідно вимогам кімната видачі замісних препаратів, кімната для їх зберігання. Медичний персонал наркологічного кабінету пройшов стажування на робочому місці з питань замісної підтримувальної терапії на базі Вінницького обласного протитуберкульозного диспансеру. Окрім того, кімната видачі замісних препаратів знаходиться в одному приміщенні з «Кабінетом довіри», що створює хороші умови для догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих пацієнтів що споживають ін’єкційні наркотики.



Переглядів: 4224
Поширень: 0