Під час перевірки виявлено ряд порушень, на усунення яких 31.07.2012 прокуратурою району директору КП «Бершадьринок» (обслуговує територію сміттєзвалища) внесено подання, за яким вжито заходів, а самого директора притягнуто до адміністративної відповідальності.

Крім того, у зв’язку з тим, що на території сміттєзвалища наявні рештки тварин, не проводилось ущільнення твердих побутових відходів та існує ряд інших порушень, постановою Бершадської райСЕС 17.07.2012 заборонено його експлуатацію.

Здійснено також і дослідження води з 4 криниць, ближніх до даного об\'єкту, за результатами якого у трьох випадках вода відповідає вимогам ДСанПіНу, а в одному - заборонена до вживання, у зв\'язку із виявленими бактеріями, які не є збудниками хвороб. Про це повідомлено місцеве населення.

Окрім цього, проведено перевірку додержання ветеринарного законодавства у діяльності управління ветеринарної медицини Бершадського району, під час якої виявлено відсутність дієвого та систематичного контролю за утилізацією відходів тваринного походження. Як наслідок, прокуратурою району 31.07.2012 начальнику вказаного управління внесено подання, яке перебуває на розгляді.

На даний час, в порядку контролю, прокуратурою Бершадського району проводиться перевірка щодо додержання вимог законодавства про утилізацію відходів тваринного походження.



Переглядів: 3125
Поширень: 0