Новий обласний комунальний заклад для бездомних громадян розпочне свою роботу з вересня місяця. - Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Любов Спірідонова на прес-конференції, яка відбулась 13 серпня у приміщенні облдержадміністрації.

За її словами про проблему соціалізації асоціальних громадян на Вінниччині говорять давно, адже область одна з небагатьох в Україні, де досі немала закладу для безпритульних громадян. Багато хто з них не мають навіть паспортів, а тому не можуть отримувати ні пенсії, ні жодну із соціальних виплат.

Це болюче питання нещодавно зрушено з місця. На базі Вороновицької дільничної лікарні буде створено новий обласний комунальний заклад для безпритульних. Адже у містечку в ході медичної реформи вивільнилося приміщення, яке відповідає потребам для такого закладу. Там у найскладніший час зможуть надати підтримку у харчуванні, медичній допомозі 10 особам. Але він не передбачає постійного проживання, лише дасть можливість тимчасового перебування у важкий час.

Крім цього, за допомогою працівників закладу бездомні громадяни зможуть відновити втрачені документи та влитися у повсякденне життя нашого суспільства. Його діяльність розпочнеться у вересні, а найактивніше – у жовтні-листопаді.

Як зауважила Л.Спірідонова в області спостерігається динаміка зменшення кількості родин на оформлення субсидій, а це означає, що соціально-економічний стан області стабілізується.

Як ми повідомляли раніше, для вінницьких безхатченків побудують центр.



Переглядів: 3563
Поширень: 0