За ініціативи обласної організації Національної спілки письменників України прийнято рішення щодо проведення щорічного Всеукраїнського літературного свята «Русалка Дністрова», у Могилів-Подільськогму районі.

З приводу підготовки та проведення цього дійства 16 серпня за головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Любові Спірідонової проведено засідання оргкомітету.

Як зауважила Л.Спірідонова цей захід дасть можливість створювати нові майданчики для відкриття нових талантів з глибинки. Цьогорічне свято «Русалка Дністрова» пройде у формі літературно-мистецького заходу за участю представників Молдови і Придністров’я. Також передбачається передача бібліотечок художніх книг та підручників в бібліотеки громад, де компактно проживають закордонні українці.  Свято сприятиме духовно-культурному обслуговуванню українців, що проживають на Наддністрянщині за межами нашої держави, та зближенню української і молдовської літератур і культур.

Членами оргкомітету було обговорено найголовніші проблемні питання щодо організації виставочних павільйонів, прийому гостей та ряд інших питань, які будуть вирішуватися у робочому режимі.

Як ми повідомляли раніше,



Переглядів: 4532
Поширень: 0