Під час візиту до Сосонки 1 вересня Петро Порошенко привітав усіх з Днем Знань «Перше вересня – це особливий день в історії кожної родини. Я кожного року усіх своїх чотирьох дітей 1 вересня відводив до школи і сьогодні перший раз я пропускаю відвідування школи, де навчаються мої діти для того, щоб відгукнутись на ваше запрошення. Сільська школа для мене є особливою, тому що я сам навчався у сільській школі й навчався на відмінно. Я впевнений коли у школі є душа, коли до школи діти йдуть як у родину, а вчителі віддають усю душу дітям - незалежно від того, де знаходиться школа в селі чи в Києві, її образ залишається на усе життя», - сказав П.Порошенко.

Він переконаний, що обличчя школи, не повинно бути таким яким воно є у Сосонської школи. «Очевидно що обличчя школи має бути не таким. Ми не можемо залишатись осторонь того, що діти фактично позбавляються доступу до знань. Ми відгукнулись на звернення громади села й керівництва районної влади та області щодо виділення коштів на проектування будівництва нової школи», - сказав П.Порошенко.

За його словами, школа буде відбудова у найкоротші строки. «Я впевнений, що об’єднання зусиль призведе до того, що діти будуть мати можливість навчатись у комфортних, гарних, сучасних умовах. Адже стрижнем українського патріотизму, української любові до Батьківщини є саме школа», - сказав П.Порошенко.

Під час свята 1 вересня П.Порошенко зробив ще один сюрприз - запросивши першокласників разом з батьками відвідати вінницький фонтан. «Я думаю, що цей перший їх похід до школи має запам’ятатись, можливо, як найбільше свято року», - сказав П.Порошенко. Він також виступив з ініціативою щодо облаштування Сосонської школи сучасним обладнанням.

Ще однією ініціативою Петра Олексійовича до Дня Знань стало запровадження стипендії Порошенка. «Від мого Фонду – найкращим учням Вінниччини, які отримають по завершенню цього навчального року найвищі бали по незалежному тестуванню, Фонд буде виплачувати стипендію Порошенка під час навчання у вищих навчальних закладах. Ми маємо саме таким чином спробувати захистити і підтримати найбільш талановитих дітей. Наші учні – це майбутнє України, держави європейської, демократичної, освіченої. Дивлячись на наших дітей я можу всіх запевнити - майбутнє України буде в надійних руках», - сказав П.Порошенко.

Під час свята заступник начальника управління освіти Вінницької ОДА Андрій Лисак подякував Петру Олексійовичу за те, що він з особливою турботою опікується освітою українського народу.

«Зверніть увагу – Петро Порошенко – з першого класу навчався на відмінно – і зараз у нього усе виходить на відмінно. Він дізнався про нашу проблему й відразу відгукнувся. Ті темпи, які задані – вони будуть обов’язково виконані», - переконаний А.Лисак.

Депутат районної ради Іван Демченко привітав усю громаду Сосонки зі святом й сказав, що П.Порошенко своїми діями вже увійшов в історію села. «Петро Олексійович, Ви сьогодні увійшли в історію села Сосонка як людина яка переймається болем та проблемами громади. Тому що ми вже були у відчаї й вичерпали усі законні шляхи щодо вирішення питання з відбудови школи. Люди вже не вірили нікому з державних чиновників. Ви сьогодні приїхали і знаючи вас як людину слова, людину діла, людину з якої я беру приклад – я переконаний, що з Петром Олексійовичем нашій школі – бути», - сказав І. Демченко.

Жителям Сосонки та школярам було презентовано зображення майбутньої школи. Усе село, яке зібралось на святі, побачивши нову школу, зустріло це шквалом оплесків.

Допитлива дівчинка-першокласниця звернулася до П.Порошенка та за його допомогою написала на зображенні: «Це моя школа!». «Я обіцяю Вам, що гарно навчатимусь та робитиму гарні справи, як і Ви», - пообіцяла першокласниця Петру Олексійовичу.

Довідка:

Сосонська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів була заснована у 1913 році. В школі навчається 250 учнів, 13 класів, середня наповнюваність становить 20 учнів, у перспективі кількість збільшиться до 24 учнів. У 2012-2013 навчальний рік набрали у 1 клас 21 учня.
На даний момент в школі працює 42 працівника, з них 29 учителів.

Педагогічний та учнівський колектив працюють у непростих умовах. Через відсутність приміщення основної школи навчання здійснюється в дві зміни у приміщенні початкової школи, яка розрахована на 120 учнів. Проблемою є брак навчальних кабінетів, класних кімнат. Через відсутність їдальні неможливо забезпечити учнів повноцінним гарячим харчуванням. Це пов’язано з тим, що з 2006 року розпочато реконструкцію основного приміщення школи. У 2007 році роботи були припинені у зв’язку із судовим процесом, ініційованим підрядником, фірмою «Ефа-сервіс». Протягом 6 років школа майже повністю зруйнована й поросла деревами та бур’яном.



Переглядів: 10394
Поширень: 0