Крадіжку медалей та нагрудних знаків виявив тиврівчанин, коли навідався до будинку свого батька. Господар помешкання, який пройшов усю Велику Вітчизняну війну, помер. За батьковим обідцям наглядав його син. Коли чоловік в черговий раз прийшов до батьківського будинку, то було очевидним, що в ньому були непрохані гості. Замок на дверях зірваний, у хаті все перевернуто. Син померлого виявив, що з батьківської шафи зникла коробка з орденами та нагрудними знаками. Від них залишилися лише посвідчення. Тоді чоловік зателефонував до міліції та повідомив про крадіжку.

Провівши певні заходи щодо встановлення особи, яка може бути причетною до скоєння даного злочину, підозри працівників міліції впали на 46-річного жителя сусіднього села. Чоловік півроку назад умовно-достроково звільнився з місця позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння крадіжок. У підозрюваного це була четверта судимість.

Під час розмови з підозрюваним дільничний з’ясував, що чоловік дійсно зберігає медалі, які залишилися йому від діда. Підозрюваний навіть показав ці медалі та нагрудні знаки міліціонеру. Під час огляду медалей часів Радянського Союзу з’ясувалося, що саме вони були викраденими. Доказом цього стали посвідчення до них, які залишилися у шафі на місці злочину.

Під тиском доказів підозрюваний зізнався у скоєні крадіжки. Він розповів, що мав намір збути викрадені медалі та нагрудні знаки на одному з ринків в місті Вінниці.

Нещодавно Тиврівський районний суд Вінницької області визнав затриманого винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк три роки і один місяць. Враховуючи не відбуте покарання за попередній злочин, суд виніс остаточне покарання – позбавлення волі на три роки два місяці.



Переглядів: 4006
Поширень: 0