За словами М. Неїлик, цукровим заводам області згідно квоти «А» доведено обсяги виробництва та поставки цукру, виробленого з цукрових буряків на внутрішній ринок в розмірі 361,23 тис. тонн.

Він зазначив, що у новому виробничому сезоні планують працювати 9 цукрових заводів, зокрема: ТОВ «Продовольча компанія «Зоря Поділля» (Гайсинський цукровий завод), ТОВ «Хмільницьке» (Жаданівський цукровий завод), ТОВ «Іллінецький цукровий завод», ПрАТ «Продовольча компанія «Поділля» (Крижопільський цукровий завод), структурні підрозділи ТОВ «Подільські цукроварні» - «Моївський цукор», «Соколівський цукор» та «Капустянський цукор», ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина» (Томашпільський цукровий завод), ТОВ «Юзефо-Миколаївська АПК».

На сьогоднішній день, розпочали новий виробничий сезон ТОВ «Хмільницьке», СП «Моївський цукор», ТОВ «Подільські цукроварні», ТОВ «АК»Зелена долина» та ТОВ «Юзефо-Миколаївська АПК». Цими підприємствами вже перероблено 9,1 тис. тонн цукрових буряків і вироблено понад 3 тис. тонн цукру. На цукрові заводи для переробки вже вивезено 98,3 тис. тонн цукросировини.

Як повідомив М Неїлик, до виробничого сезону поточного року цукровими заводами області укладено угод на постачання понад 3 млн. тонн цукрових буряків. Також зазначив, що станом на 11 вересня сільгосптоваровиробниками області викопано 4 тис. га (4,9%) цукрових буряків та розпочато його збирання в 17 районах області. Середня урожайності становить 307 ц/га, що на 93 ц/га менше минулорічного показника.



Переглядів: 4652
Поширень: 0