У цьому році виповнилося п’ять років як помер Дмитро Заболотний. Оскільки він зробив дуже багато для розвитку в районі фізкультури і спорту, тому і проводяться такі матчі в честь його пам’яті. Саме завдяки його зусиллями було відновлено стадіон «Колос», а місцева команда увійшла у когорту провідних колективів України і на рівних змагалася з ними. Особливу увагу приділяв тодішній депутат районної ради роботі з дітьми.

Григорій Заболотний

Цього року з нагоди п’ятої річниці смерті земляка, місцева ветеранська команда приймала відомий футбольний клуб «Ришельє». Цей колектив – багатократний чемпіон України з футболу і міні-футболу серед ветеранів, взагалі найтитулованіший ветеранський клуб країни, базовий для збірної. А найвідоміший учасник команди, що приїхала, – заслужений майстер спорту, лауреат найвищої футбольної відзнаки Європи – «Золотого м’яча», володар Кубка кубків, віце-чемпіон Європи Ігор Бєланов.

«Я вже не вперше приїжджаю у ваші краї, мені тут подобається все. Сьогодні мене вразила підготовка до гри та професіоналізм суперників. Вони обіграли футболістів, які у минулому були професіональними гравцями, - сказав Ігор Бєланов. Я обов’язкову приїду до вас знову.»

Бершадська команда ветеранів і справді не поступалася одеським футболістам. Адже протягом гри вони так само як і гості забили п’ять м’ячів. А долю переможців визначили після матчеві пенальті.
І тут справжній професіоналізм показав воротар господарів Борис Войнаровський, який зумів відбити більше одинадцятиметрових, ніж його одеський колега.

Ігор Бєланов після завершення матчу на прохання усіх присутніх пробив і сам, та цей гол, хоч і порадував глядачів, уже нічого не міг змінити.

Увесь час за грою спостерігав рідній брат Дмитра Михайловича, депутат обласної ради, кандидат у народні депутати України Григорій Заболотний. Саме він вручав кубок переможцям та нагородив кращих гравців обох команд. Можливо саме присутність свого відомого земляка надихнула бершадську команду на перемогу.

«Мене переповнює радість за моїх земляків. Вони показали справжню гру. Ми не віддали кубок з Бершаді і це не може не радувати. Якби мій брат Дмитро Михайлович був живий то так само б вами гордився як я. Тому сьогодні мені вдвічі приємніше вручати вам цей кубок, - сказав Григорій Заболотний. Я сподіваюся що це не остання наша перемога.»

Вболівальники ж після матчу фотографувалися з футбольними легендами та брали автографи. А матч у якому бершадці обіграли самого І. Бєланова надовго залишиться у пам’яті земляків.



Переглядів: 4886
Поширень: 0