Петро Порошенко завітав в с. Сосонка

«Зважаючи на зайнятість Петра Олексійовича ми й не сподівались, що він так швидко знову завітаєте до нашої школи. Його візит демонструє важливість для Петра Олексійовича нашої проблеми – проблеми будівництва нашої школи. На сьогоднішній день вже відбулись торги, визначена підрядна будівельна організація, яка буде здійснювати будівництво. Вже прийшли перші машини, почались організаційні роботи до початку будівництва. Я сподіваюсь, що спільними зусиллями Петра Олексійовича, обласної влади, районної влади, наших з вами спільних зусиль, поставлена задача – школа має бути здана в серпні 2013 року – я впевнена – буде виконана», - сказала директор сосонської школи Людмила Кугай на зібранні школи.

Петро Порошенко завітав в с. Сосонка

Виступаючи перед вчителями та учнями сосонської школи Петро Порошенко згадав першу зустріч, яка відбулась 1 вересня поточного року. «Думаю, не є дивиною, що я тут, тому що 1 вересня, коли ми з вами зустрічались перший раз, я пообіцяв, що ми розпочнемо роботи по проектуванню нової школи і що з цього приводу буде проведено необхідний тендер, затверджена необхідна проектна документація. Сьогодні я пересвідчився, що роботи виконуються згідно наміченого графіку. Терміни щодо введення в експлуатацію школи в наступному році є достатньо жорсткими і потребують ефективної напруженої роботи. Саме з таким відповідальним перед громадою підходом нам потрібно робити усі справи. Я сподіваюсь, що в серпні 2013 року ми з вами перерізатимемо стрічку й відкриватимемо нову школу», - сказав П.Порошенко.

Під час візиту до Сосонки він привітав усіх освітян зі святом – з міжнародним Днем вчителя. «Якщо спитати, що формує особистість - то з моєї точки зору, формує дві речі – перше – це батьки, які виховують дитину і друге - це вчителі. Я можу засвідчити, що усе добре, що я маю – я маю від своїх батьків та вчителів», - сказав П.Порошенко.

Він згадав своїх вчителів завдяки яким досі пише без помилок та проніс через усе життя те відношення, яким був оточений зі школи. «Незважаючи на те, що школу я закінчив вже багато років тому, я надзвичайно вдячний своїм вчителям російської мови і літератури, бо до сих пір я на будь-якій мові пишу без помилок. Пам’ятаю своїх вчителів з математики – я вигравав республіканські олімпіади з математики і тим надзвичайно пишалась моя вчителька з математики, і пишалась набагато більше, ніж я. І вчительку з англійської мови, мого вчителя з фізики. Так склалось, що я був оточений надзвичайно талановитими людьми, який кожен у своїй галузі був для мене найкращим і таке ставлення до дітей я пронесу через усе життя», - розповів П.Порошенко.

Петро Порошенко завітав в с. Сосонка

Він переконаний, що саме такі віддані своїй справі та дітям є й вчителі сосонської школи. «Мені здається, що в нашій сосонській школі вчителі саме такі – я бачив, як на вас дивляться діти, незважаючи на важкі умови навчання, вони зі щасливими очима, з довірою, повагою й шаною дивляться на вчителів. І те, скільки вчителі приділяють уваги дітям, навіть у цих умовах, що б передати необхідні знання – я переконаний, що наша школа вже може відноситись до найкращих шкіл області саме по вчительському колективу і по рівню освіти дітей», - впевнений П.Порошенко.

Він переконаний, що «найбільш конкурентною перевагою України є люди – досвідчені, достойні, єдині, які мають відповідний рівень підготовки. Величезний внесок у ці досягнення роблять наші вчителі».

Завершилось свято врученням подарунків для покращення навчального процесу школи, відзнак кращих вчителів школи та святковим концертом, який подарували учні школи гостям та своїм улюбленим вчителям.

На завершення свята Петро Порошенко запросив вчителів сосонської школи на перегляд неперевершених програм диво-водограю РОШЕН.

Нагадаємо, У с.Сосонка Вінницького району Вінницької області відомий український державний діяч Петро Порошенко 1 вересня «дав старт» відбудови Сосонської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, яка протягом 6 років простоювання майже повністю зруйнована.

Довідка:

Сосонська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів була заснована у 1913 році. В школі навчається 250 учнів, 13 класів, середня наповнюваність становить 20 учнів, у перспективі кількість збільшиться до 24 учнів. У 2012-2013 навчальний рік набрали у 1 клас 21 учня. Наступні роки планується набирати по 2 перших класи. На даний момент в школі працює 42 працівника, з них 27 учителів.

Педагогічний та учнівський колектив працюють у непростих умовах. Через відсутність приміщення основної школи навчання здійснюється в дві зміни у приміщенні початкової школи, яка розрахована на 120 учнів. Проблемою є брак навчальних кабінетів, класних кімнат. Через відсутність їдальні неможливо забезпечити учнів повноцінним гарячим харчуванням. Це пов’язано з тим, що з 2006 року розпочато реконструкцію основного приміщення школи. У 2007 році роботи були припинені у зв’язку із судовим процесом, ініційованим підрядником, фірмою «Ефа-сервіс». Протягом 6 років школа майже повністю зруйнована й поросла деревами та бур’яном.



Переглядів: 13183
Поширень: 0