Колишнього начальника Тернопільскої Державтоінспекції Віктора Пака в січні взяли під варту за підозрою в причетності до аварії, що сталася 31 грудня 2011 року на Хмельниччині в Чемеровецькому районі.

Аварію назвали в народі "губернаторською", оскільки  "засвітився" службовий автомобіль губернатора Тернопільської області Валентина Хоптяна. В результаті аварії одна людина загинула на місці, а двоє потрапили до лікарні.

Прокуратура Вінницької області після перевірки заявила про непричетність Валентина Хоптяна до цієї аварії. Однак встановила причетність до події Віктора Пака, який перебував за кермом Toyota Land Cruiser і залишив після аварії місце події.

Прокуратура Вінницької області порушила кримінальну справу за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, якщо воно спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження (ст.286, ч.2. Кримінального кодексу України).

Згідно з вироком, Віктор Пак визнаний винним у злочині і покараний чотирма роками позбавлення волі, а також позбавленням права керування транспортними засобами на два роки. Однак на підставі ст.75 звільнений з випробувальним терміном у два роки. Його відпустили з-під варти прямо в залі суду.



Переглядів: 3241
Поширень: 0