Майстерності прикрашання страв навчала подолян одна з ідеологів фонду «Батьківська земля» Галина Лосєва-Калетник

11.10.12 12:52 7020

Майстер-класи з кулінарії для мешканців Могилів-Подільського, Крижополя, Піщанки та села Клембівка Ямпільського району провела одна з ідеологів фонду «Батьківська земля», автор унікального в Україні кулінарного проекту «Школа мудрості», суддя міжнародного класу з кулінарії, викладач курсу генетичної їжі та майстерності прикрашання страв (фуд-дизайн), ідейний наставник українських ресторанів «О’ Панас» і «Трипілля», педагог та дипломат Галина Лосєва-Калетник.

Майстерності  прикрашання страв навчала подолян одна з ідеологів фонду «Батьківська земля»  Галина Лосєва-Калетник

Майстер-класи з кулінарії від Галина Лосєва-Калетник (ідеолог фонду "Батьківська земля")

- Розпочинала свій шлях з викладача в інтернаті у місті Ямпіль. Будучи педагогом та дипломатом, у старшому віці захопилася кулінарією. Я - суддя міжнародного класу з кулінарії, і, як Ви, стою біля плити вдома на кухні. Але оце «стояння» ще перетворюю у творчість, - розповіла Галина Іванівна. - Минулого року мене визнали одним із кращих рестораторів України. Чим я заслужила? Заслужила тим, що у мене хороші помічники. Знаходжу різноманітні «родзинки» у кухнях різних країн світу і застосовую їх у кулінарії. Якось дочка мені сказала: «Мамо, а можна вже відпочити від постійних гостей у домі?». Відповіла: «Без питань – будуємо ресторан!».

Майстер-класи з кулінарії від Галини Лосєвої (ідеолог фонду "Батьківська земля")

Майстер-клас для педагогів Вінниччини об’єднав дві теми – День вчителя та кулінарію.

Чому сьогодні ми поєднали, на перший погляд, теми, які не поєднуються, - День учителя та їжу для душі та тіла? Тому що ці теми йдуть поряд – як життя, - пояснила викладач естетичного кулінарного смаку.

Пригощання

Формат зустрічі передбачав спілкування у професійному колі, а згодом колективне приготування та пригощання стравами української кухні. Умілі кулінари ресторану «Трипілля», які супроводжували свого ідейного наставника Галину Іванівну, готували для присутніх традиційні для південного Поділля страви, а також наїдки національної кухні. Гості смакували мамалигу, свинну рульку, запечену у тісті, тушковану з м’ясом капусту, бринзу. Дружний колектив «Трипілля» також пригощав присутніх настоянками, власноруч приготовленими за старовинними українськими рецептами.Майстер-класи з кулінарії

- Людина живе не лише тим, що з’їдає, а й тим, що перетравлює. Визначення це слушне не лише для плоті, але й для розуму. Те, що педагог дає дітям, - теж їжа. І перетравлювати її вони повинні самостійно. Тому ми повинні дітей на це надихати і стимулювати до цього, - підсумувала  Галина Лосєва-Калетник.

- Раніше по всьому світу була надзвичайно популярна кухня під назвою «фьюжн» - це змішана кухня. В одному ресторані можна було знайти і французьку, і японську, і турецьку кухні. Сьогодні у світі надають перевагу простоті, повертається до материнської домашньої кухні. Об’їздила багато країн. Поняття «фуд-дизайн» вперше почула у Голландії. І ось у Голландії кожна п’ята дитина не знає, звідки беруться яйця, що таке корова…Усе розфасовано та запаковано. Відомий у Голландії майстер із фуд-дизайну каже: «Ви уявляєте, сьогодні ми подали нашим слухачам цілих раків!». І - пауза. Дивлюся: сидять ресторатори з Одеси та Миколаєва. Для них це чути було дико, адже вони цих раків виловлюють самі і готують у первозданному вигляді. До чого це все говорю? Світ рухається шаленими темпами. Поряд з такою розкішшю, як у ОАЕ, ж бідність, як у країнах Африки. Світ захлиснувся у релігійному екстазі. Їжа у певному сенсі – посол доброї волі, це те, що допомагає людям розпочати діалог. Їжа викликає емоції, які близькі кожному. Тому це те, що нас об’єднує.

"Моя Вінниця"
Система Orphus

Останні новини

Реклама

Загрузка...
Загрузка...
Афіша кінотеатра Мультіплекс (Караван)