Майстер-класи з кулінарії від Галина Лосєва-Калетник (ідеолог фонду "Батьківська земля")

- Розпочинала свій шлях з викладача в інтернаті у місті Ямпіль. Будучи педагогом та дипломатом, у старшому віці захопилася кулінарією. Я - суддя міжнародного класу з кулінарії, і, як Ви, стою біля плити вдома на кухні. Але оце «стояння» ще перетворюю у творчість, - розповіла Галина Іванівна. - Минулого року мене визнали одним із кращих рестораторів України. Чим я заслужила? Заслужила тим, що у мене хороші помічники. Знаходжу різноманітні «родзинки» у кухнях різних країн світу і застосовую їх у кулінарії. Якось дочка мені сказала: «Мамо, а можна вже відпочити від постійних гостей у домі?». Відповіла: «Без питань – будуємо ресторан!».

Майстер-класи з кулінарії від Галини Лосєвої (ідеолог фонду "Батьківська земля")

Майстер-клас для педагогів Вінниччини об’єднав дві теми – День вчителя та кулінарію.

Чому сьогодні ми поєднали, на перший погляд, теми, які не поєднуються, - День учителя та їжу для душі та тіла? Тому що ці теми йдуть поряд – як життя, - пояснила викладач естетичного кулінарного смаку.

Пригощання

Формат зустрічі передбачав спілкування у професійному колі, а згодом колективне приготування та пригощання стравами української кухні. Умілі кулінари ресторану «Трипілля», які супроводжували свого ідейного наставника Галину Іванівну, готували для присутніх традиційні для південного Поділля страви, а також наїдки національної кухні. Гості смакували мамалигу, свинну рульку, запечену у тісті, тушковану з м’ясом капусту, бринзу. Дружний колектив «Трипілля» також пригощав присутніх настоянками, власноруч приготовленими за старовинними українськими рецептами.Майстер-класи з кулінарії

- Людина живе не лише тим, що з’їдає, а й тим, що перетравлює. Визначення це слушне не лише для плоті, але й для розуму. Те, що педагог дає дітям, - теж їжа. І перетравлювати її вони повинні самостійно. Тому ми повинні дітей на це надихати і стимулювати до цього, - підсумувала  Галина Лосєва-Калетник.

- Раніше по всьому світу була надзвичайно популярна кухня під назвою «фьюжн» - це змішана кухня. В одному ресторані можна було знайти і французьку, і японську, і турецьку кухні. Сьогодні у світі надають перевагу простоті, повертається до материнської домашньої кухні. Об’їздила багато країн. Поняття «фуд-дизайн» вперше почула у Голландії. І ось у Голландії кожна п’ята дитина не знає, звідки беруться яйця, що таке корова…Усе розфасовано та запаковано. Відомий у Голландії майстер із фуд-дизайну каже: «Ви уявляєте, сьогодні ми подали нашим слухачам цілих раків!». І - пауза. Дивлюся: сидять ресторатори з Одеси та Миколаєва. Для них це чути було дико, адже вони цих раків виловлюють самі і готують у первозданному вигляді. До чого це все говорю? Світ рухається шаленими темпами. Поряд з такою розкішшю, як у ОАЕ, ж бідність, як у країнах Африки. Світ захлиснувся у релігійному екстазі. Їжа у певному сенсі – посол доброї волі, це те, що допомагає людям розпочати діалог. Їжа викликає емоції, які близькі кожному. Тому це те, що нас об’єднує.



Переглядів: 9645
Поширень: 0