Відкриття заводу в смт. Турбів

В урочистому відкритті нового підприємства, яке відбулось 24 жовтня взяв участь голова обласної державної адміністрації Микола Джига, його перший заступник Іван Мовчан, голови райдержадміністрацій та представники компанії «Смарт Єнерджи», що розвивають енергетичний напрямок Смарт-Холдинга.

Як зазначив Микола Джига, Вінниччина очолює рейтинг серед регіонів по енергоефективності. В області існує програма по енергозбереженню і запровадженню джерел альтернативного опалення. За його словами, з метою економії коштів вся соціальна сфера: школи, лікарні, амбулаторії, а також адміністративні приміщення планується в найближчий термін перевести на альтернативні види палива. Окрім цього, в області діє програма щодо збереження тепла - це утеплення фасадів, заміна котельного господарства, заміна вікон на теплозберігаючі. Микола Джига відмітив те, що сьогодні здається потужний об‘єкт по виробництву пелетів. А це є ще один значний крок до нашої енергетичної незалежності. За його словами, обласна влада всіляко підтримуватиме такі проекти і робитиме все для того, аби інвесторам було комфортно працювати на території області. «Це і робочі місця для населення, і податки до місцевого бюджету. Це розвиток і перспектива. Я впевнений, що ми на правильному шляху» – наголосив очільник області.
Представники компанії Смарт-Холдинг запевнили, що на території області планується збудувати ще один такий завод, а в цілому по Україні їх буде 10.

Завод, що відкрито у смт Турбів «Він-Пелет» є пілотним проектом компанії «Старт-Енерджі» у галузі відновлення джерел енергії.

В експлуатацію введена перша черга підприємства, потужністю 75 тис. тонн пелет в рік. Проектна потужність заводу, що запланована на 2013 рік – 150 тис. тонн палива щорічно.

В якості сировини для виробництва пелетів підприємство використовуватиме солому зернових культур, заготівлю і доставку якої здійснюватиме відповідно до підписаних договорів з сільгоспвиробниками найближчих районів Вінницької області.

Слід також відзначити, що завдяки будівництву заводу буде створено 150 нових робочих місць та планується прокладання залізничної колії для транспортування готової продукції.



Переглядів: 8439
Поширень: 0