Водойму спустили орендарі. Став висох і навіть встиг зарости очеретом. До того ж з криниць прилеглих до ставу вулиць практично зникла вода. Разом зі ставковою водою зникла і кринична. Тепер питну воду люди купують магазині, а для технічних потреб відстоюють мул.

Місцеві нагадують, що з цього ставка бере початок притока Дніпра – річка Рось. "Вода іде в Дніпро. З Дніпра нею користуються, люди п\'ють. Оце називається екологічна катастрофа", - каже мешканець Оратова Микола Вовкотруб.

Орендар ставка вирішив його поглибити,розповідають люди. Спустив воду, однак осушити до кінця не вдалося - але й водойма не відновилася. Зникли і господарі ставу.

Районні чиновники запевняють, що власник є. Щоразу приїжджає на засідання робочої групи з вирішення проблеми зникнення води. "Вони взяли у водному басейні річки Рось усі потрібні документи. І вони коли приходили на засідання робочої групи, вони нам їх показували і казали що ось, будь ласка, ми згідно рекомендацій фахівців проводимо ці всі роботи", - запевняє заступник голови Оратівської райдержадміністрації Володимир Токарчук.

У обіцянки відновити став місцеві жителі вже не вірять. Хоча тепер наповнити його можна тільки згори - жодного природного джерела на дні уже нема.



Переглядів: 11507
Поширень: 0