Для будівництва храму докладено чимало зусиль з боку обласної та місцевої влади, а також завдяки підтримці самих жителів територіальної громади.

Освячення та відкриття храму у Томашпільському районі

З нагоди відкриття храму, службу правив митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. В урочистому відкритті взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Мовчан, керівництво та духовенство Томашпільського району.

Вітаючи усіх присутніх мирян митрополит Симеон зазначив, що кожній людини потрібно дбати не лише про збереження фізичного здоров’я, а й духовного. А будівництво і відродження церков це є перший крок для розвитку духовного світу наших людей.

Освячення та відкриття храму у Томашпільському районі

У свою чергу перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Мовчан подякував усім, хто долучився до великої і необхідної справи – будівництва храму. За його словами, одними з пріоритетних напрямків діяльності обласної влади є охорона та збереження здоров’я вінничан, умов навчання та якість харчування дітей, а також сприяння розвитку духовності людей. Адже без віри та моралі, основи яких закладені у Заповідях Божих, не можливо розраховувати на високий соціально-економічний розвиток регіону та держави в цілому. Він відмітив, що відкриття цього храму є знаковим для області, адже сюди люди будуть йти, щоб набиратися духовності, добра та терпіння.

Слід відмітити, що на базі новозбудованого храму функціонує дитяча недільна школа, де навчають педагоги з асоціації православних педагогів Томашпільського району.

Освячення та відкриття храму у Томашпільському районі

Від імені голови обласної державної адміністрації та від себе особисто з нагоди освячення храму Іван Мовчан передав ікону Христа Спасителя.

За старанні труди на славу Святої Церкви Івану Мовчану було вручено відзнаку митрополита Вінницького та Могилів Подільського.



Переглядів: 6327
Поширень: 0