Близько о пів на п’яту годину ранку до Гайсинського райвідділу міліції звернувся житель смт. Тростянець з повідомленням про те, що невідомий чоловік з рушниці прострелив колеса вантажівки, власником якої він є. Автомобілем керував водій, який віз буряки на гайсинський цукровий завод. Пошкоджена машина знаходиться на території однієї з автомобільних заправок.

За лічені хвилини на вказану заявником автозаправку прибула оперативна група працівників міліції. Біля «КАМАЗа» з пошкодженими колесами знаходився переляканий водій та працівник АЗС. Зі слів 28-річного чоловіка, який знаходився за кермом вантажівки, за кілька кілометрів до м. Гайсин його почав переслідувати автомобіль «Жигулі». Водій легковика звуковими та світловими сигналами намагався зупинити його, а після невдалих спроб дістав рушницю та почав стріляти по колесах. Оскільки на вулиці було темно, і все відбувалося на неосвітленій ділянці дорозі, водій «КАМАЗа» намагався доїхати до найближчого людного міста. Зупинився він на заправці, вибіг з кабіни та заховався поблизу автівки. Коли під’їхав легковик, і його водій побачив, що у кабіні машини, яку він переслідував не має водія, він підійшов до працівника заправки з проханням. Останній мав передати втікачу номер телефону свого переслідувача, оскільки в нього є до нього питання. Після цього чоловік вистрілив ще кілька разів по колесах вантажівки, сів у «Жигулі» та поїхав.

Протягом кількох годин переслідувач «КАМАЗа» був затриманий. Ним виявився 42-річний приватний підприємець з Іллінецького району.

Чоловік пояснив працівникам міліції, що йому не сподобалось, як себе поводить на дорозі водій вантажівки. Той не давав йому зробити маневр обгону, і із-за цього він ледь не з’їхав з дороги. Все чого хотів переслідувач – пояснити водію «КАМАЗа», що той неправий, і розказати, як треба їздити. Оскільки вантажівка не зупинялась, водій-переслідувач нічого кращого не вигадав, як зупинити її за допомогою мисливської рушниці, яка знаходилась у салоні його авто.

В діях водія легкового автомобіля вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї). Стосовно нього порушена кримінальна справа.



Переглядів: 4101
Поширень: 0