4 листопада близько 3 години ночі на пункт зв’язку пожежної частини надійшло повідомлення, що в селі Торчин Хмільницького району горить церква Великомучениці Параскеви. Про пожежу повідомили мешканці села.

Для проведення ліквідації пожежі на місце прибули підрозділи оперативно-рятувальної служби Хмільницького та Літинського районів, пожежної команди с. Уланів та добровільна пожежна дружина ВАТ «Хмільницький елеватор». Незважаючи на усі дії врятувати церкву, яка була побудована у 1859 році, не вдалося.

Огляд місця пожежі проводили працівники підрозділу дізнання та дослідно-випробувальної лабораторії Управління Держтехногенбезпеки у Вінницькій області.

Опитуванням свідків було встановлено, що на момент прибуття рятувальників замок від вхідних дверей, який згодом знайшли серед обгорених частин дерев’яної будівлі, був відсутній. За словами настоятеля церкви в приміщеннях знаходилося чимало цінного майна, залишки якого встановити так і не вдалося.

Тому зважаючи на ці факти та незначний час поширення полум’я попередньою причиною виникнення пожежі було встановлено підпал.



Переглядів: 6315
Поширень: 0