Головний податківець області провела у районі особистий прийом та засідання "круглого столу".

Нагадаємо, що за ініціативи голови ДПС України Олександра Клименка розпочато програму лібералізації податкової системи. Особлива увага приділятиметься думці малого та середнього бізнесу в регіонах, у тому числі малих міст та депресивних територій. Всі пропозиції будуть проаналізовані з огляду на регіональну специфіку та систематизовані. У Вінницькій області вже відбулось 4 таких виїзних засідання, до кінця місяця вони будуть проведені у всіх районах.

На зустрічі із суб’єктами господарювання були також присутні голова Мурованокуриловецької районної ради Василь Гук, голова райдержадміністрації Володимир Анікеєнко, начальник Барської МДПІ Олександр Цеплий, заступник начальника Олег Ліщина.

Для довідки: На податковому обліку в Мурованокуриловецькому районі 602 юридичні особи, 2853 – фізичні особи. З початку року Муровано-Куриловецьким відділенням Барської МДПІ мобілізовано до Державного бюджету 6,9 млн.грн. податкових платежів (0,4% від загальної суми збору по області), в т.ч. до загального фонду Державного бюджету – 6,8 млн.грн.

Голова ДПС у області Ірина Зленко так сказала про мету своїх відвідин до району: „Я насправді вважаю себе та своїх підлеглих помічниками бізнесу. І запрошую усіх вінничан виявити активну громадянську позицію та висловити своє бачення, яким чином можна вдосконалити та лібералізувати діюче податкове законодавство. На мою думку, це унікальна можливість і для бізнесу, і для влади акумулювати конкретні і дієві механізми вдосконалення податкової системи, щоб згодом успішно їх використати на практиці.”

Присутні представники бізнесу висловили свої пропозиції стосовно питань оподаткування сільгоспвиробників, зокрема, необхідності збереження пільг для тваринництва. Піднімалось також питання врегулювання та узгодження норм Земельного, Цивільного та Податкового кодексів щодо оренди земельних ділянок.

Посадовець зазначила, що пропозиції щодо шляхів спрощення та удосконалення податкового законодавства можна залишати у спеціальних скриньках у Центрах обслуговування платників податків та в усіх податкових інспекціях області. Окрім того, на веб-порталі ДПС України створено окремий банер „Пропозиції до Програми лібералізації державної податкової політики. Ірина Зленко також нагадала присутнім підприємцям про можливість звернутись на гарячу лінію „Пульс податкової”.



Переглядів: 5467
Поширень: 0