Як зазначив Микола Джига, будівництво школи – класичний бюджетний проект. Таким чином влада області вирішує наболілу проблему довгобудів, особливо у сільській місцевості.

Як повідомив журналістам директор школи Олексій Кутник, приміщення діючої Зведенівської СЗШ не відповідає санітарно-гігієнічим вимогам. Школа розміщена в чотирьох пристосованих приміщеннях, два з яких побудовані в 1901 році. Спортивна та актова зала взагалі відсутні.

Будівництво нового приміщення було розпочато у 1991 році місцевим сільгоспформуванням, призупинено у 1998 році, а у 2011 році, за ініціативи обласного керівництва після численних звернень мешканців села, будівництво відновили.

Будывництво школи у с.Зведенывка

За рахунок коштів районного бюджету відділом освіти Шаргородської РДА у 2011 році виготовлено проект на добудову незавершеного будівництва Зведенівської СЗШ І-ІІІ ступенів. Проектувальник – ПВІ «Вінницяагропроект». За результатами конкурсних торгів по об’єкту, генеральним підрядником будівництва визначено ТОВ «Поділля-інвестбуд».

Кошторисна вартість об’єкту становить майже 12 мільйонів гривень. У 2012 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку передбачено освоїти 7 млн. грн.

З початку будівництва дах приміщення школи перекрито, виконано зовнішню стяжку та внутрішню штукатурку стін. Завершено роботи по облаштуванню зовнішніх мереж водопостачання та внутрішніх перегородок. Ведуться роботи по утепленню фасадів. Котельне господарство школи буде облаштоване за новітніми технологіями, зокрема, передбачається використання пелетів.

Будівництво нової школи у Шаргородському районі

Голова облдержадміністрації повідомив, що після введення в дію нового типового приміщення школи в с.Зведенівка планується створити на її базі освітній округ із підвезенням учнів з навколишніх сіл: Голичинці, Ярове, Юліямпіль, де кількість дітей значно зменшилася.

Зведенівка – чи не єдине село у Шаргородському районі, де кількість дітей шкільного віку не зменшується, а зростає. Школа розрахована на 150 місць. Зараз у школі навчається 138 учнів. В селі нараховується 89 дітей віком від 1 до 5 років, тож підростає нове покоління майбутніх школяриків, які з нетерпінням чекають шкільного новосілля.

Микола Джига запевнив, що з 1 вересня 2013 року шкільний дзвінок пролунає у стінах новозбудованої школи і маленькі жителі Зведенівки сядуть за парти у світлих просторих класах.



Переглядів: 9062
Поширень: 0