День працівників сільського господарства, - свято, що традиційно підсумовує кропітку працю аграріїв, завершує сповнений хвилюваннями і турботами про урожай хліборобський рік. З нагоди професійного свята найкращі з працівників аграрно-промислового комплексу Вінниччини зібралися 16 листопада у  залі обласного музично-драматичного театру імені Садовського.

Розпочалось урочисте зібрання із вітальної хореографічної композиції танцювального колективу Вінницького національного аграрного університету.

Урочистий початок події підтримали своїми щирими вітаннями трудівникам агропромислового комплексу керівники міста та області.

Із вступним словом до шановного зібрання звернувся перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан. Від імені голови обласної державної адміністрації Миколи Джиги та від себе особисто він щиро і сердечно привітав аграріїв нашого краю із Днем працівників сільського господарства. Далі з виступами до присутніх звернулися Григорій Калетнік, Сергій Татусяк та Володимир Гройсман. Всі вони ще раз привітали працівників агропромислового комплексу з професійним святом, подякували за їх нелегку працю та побажали аграріям стабільності та щедрих врожаїв.

«Агропромисловий комплекс Вінниччини є одним із найпотужніших в Україні, і в даний час не втратив своєї цілісності і значення серед інших регіонів нашої держави і по багатьом показникам займає першість в Україні» - зазначив Іван Мовчан.

Так, в цьому році область зібрала 3,7 млн. тонн зерна, понад 3 млн. тонн цукрових буряків. Це є одними з кращих показників у державі.

Щирі оплески лунали у залі, коли високу державну нагороду - Орден «За заслуги» другого ступеню було вручено першому заступнику голови облдержадміністрації Івану Мовчану.

Орден «За заслуги» третього ступеню отримав Яремчук Григорій Олександрович - перший проректор Вінницького національного аграрного університету.

Далі, під щирі оплески присутніх, на сцену за відзнаками виходили трактористи, тваринники, бджолярі, представники кращих фермерських господарств та агроколективів області, працівники, зайняті в овочівництві та картоплярстві, молочно-товарному виробництві, птахівництві та вівчарстві.

Почесні відзнаки і кубки переможців у обласному рейтингу отримали голови райдержадміністрацій та голови районних рад Вінницького, Калинівського, Тростянецького, Крижопільського, Козятинського та Томашпільського районів.



Переглядів: 6747
Поширень: 0