У 2012 році працює 9 з 14 цукрових заводів області. При цьому посівні площі цукрових буряків не зменшились, запевняють аграрії.

Микола НеїликЗа словами начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Миколи Неїлика, позаминулого року ними засіяно було 73 тисячі гектарів, а у 2012 році - 174 тис. і запевняє, що на такому ж рівні аграрії планують утримати посівну площу цукрового коріння у 2013 році.

Правда із скороченням кількості заводів в управлінні нічого зробити не у силах.

- Заводи у приватній власності, - пояснює він. - Наша основна мета — забезпечити сировинними зонами, посівом цукрових буряків область, зробити усе, щоб заводи працювали.

За попередніми підсумками Вінниччина є лідером України у цукровій галузі. У області залишилось зібрати буряки із 3 тисяч гектарів.

Інше пріоритетне завдання аграрного комплексу — розвиток скотарства у 2012 році підтримала держава за рахунок дотацій для тих фізичних осіб, які вирощують молоде поголів’я. Цього року у Вінницькій області надійшло понад 35 тисяч заявок від фізичних осіб на отримання дотацій у сумі 18 мільйонів гривень.

З 20 проектів реконструкції ферм працюють — дев’ять, які збільшили поголів’я на 1,5 тисячі верха.
Наразі аграрії області виготовили 270 тис. тонн цукру, що за інформацією Миколи Неїлика більше, ніж достатньо, зібрали 350 тисяч тонн овочів, 250 тис. тонн фруктів.

Із запланованих 3 мільйонів 700 тисяч тонн зерна у Вінницькій області намолочено 3 мільйони 560 тисяч тонн.



Переглядів: 5182
Поширень: 0