Цього разу «у полі зору» були Піщанська (№ 59) та Ладижинська (№39) виправні колонії управління ДПтС України у Вінницькій області.

Так, у ході опрацювання оперативної інформації начальником оперативного відділу та молодшим інспектором відділу нагляду і безпеки Піщанської виправної колонії (№59) під час проведення догляду вмісту посилки, яку надіслав громадянин Н. на ім’я 19-річного засудженого Б., було виявлено та вилучено чотири поліетиленових згортка. Вміст згортків був «цікавим» - біла порошкоподібна речовина невідомого походження, а місце знаходження згортків «ще цікавішим» - 4 одноразові бритви для гоління.

Згідно з висновком НДЕКЦ встановлено, що дана речовина є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – метадоном масою 0,097 г.

Завдяки злагодженості дій працівників відділів нагляду і безпеки та оперативної роботи Ладижинської виправної колонії (№39) у ході відпрацювання оперативної інформації було проведено догляд продуктів харчування та особистих речей громадянки Д., 1976 року народження. Зазначена громадянка прибула на тривале побачення до свого рідного брата, засудженого Д. Під час догляду було виявлено та вилучено фрагмент шприца, наповнений невідомою речовиною зеленого кольору рослинного походження. Шприц було приховано в упаковці з чаєм.

Згідно з висновком НДЕКЦ при УМВС України у Вінницькій області дана речовина є особливо небезпечним наркотичним засобом - канабісом, масою 8,7 грам у висушеному стані.

Особлива увага та пильність молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки Піщанської виправної колонії (№59) при проведені догляду вмісту посилки, яку надіслав громадянин Ш., попередили проникнення на територію зони, що охороняється, забороненої речовини. У посилці, адресованій засудженому В., 1993 року народження, було виявлено та вилучено спортивну куртку. У підкладці куртки було виявлено речовину зеленого кольору рослинного походження, яка була розсипана по всій підкладці.

Згідно з висновком НДЕКЦ встановлено, що дана речовина є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабісом, маса якого у перерахунку на висушену вагу становить 12,36 г.

По даним фактам Вінницьким та Ладижинським міськими відділами УМВС України у Вінницькій області порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 Кримінального Кодексу України, покарання за вчинення якого передбачає позбавлення волі від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Як ми повідомляли раніше про те, що до Стрижавської виправної колонії 81 намагались передати мобільні телефони у відрі з жиром.



Переглядів: 3954
Поширень: 0