ДТП

53 річний водій рейсового автобуса «Вінниця – Умань», рухаючись в напрямку обласного центра, без пасажирів зупинився в селі Краснопілка Гайсинського району, щоб перевірити роботу двигуна. В цей час у попутному напрямку слідував вантажний автомобіль, який скоїв наїзд на чоловіка та не зупинився. Внаслідок ДТП чоловік отримав важкі травми голови та був госпіталізований в реанімаційне відділення Гайсинської ЦРЛ.

Державтоінспекцією Вінниччини були негайно вжиті оперативно-розшукові заходи по встановленню винуватця автопригоди. На місці аварії були знайдені невеличкі фрагменти кабіни автомобіля, за якими встановили марку розшукуваної автівки червоного кольору. Розшукуваний вантажний автомобіль «Мерседес» був зупинений співробітниками ДАІ в селі Райгороді Немирівського району. Його власник, 42-річний житель міста Рівне, спробував заперечити свою причетність до скоєння автопригоди. Втім, характерні пошкодження на кабіні вказували, що саме цим автомобілем був збитий водій автобуса. Підозрюваному доведеться відповідати перед законом за статею 286 ч.2 КК України , яка передбачає покарання у вигляді обмеження волі строком від 3-х до 8 років . Автомобіль поставлено на арештмайданчик, тривають слідчі дії.

Хочеться звернутися до усіх водіїв. Іноді ми стаємо заручниками ситуації, яка виникає без нашого бажання. Проте, завжди потрібно пам’ятати про людяність, сумління та відповідальність за скоєне. Хочеться застерегти деяких водіїв від пагубної звички – полишати місце ДТП. Це не правильно не лише з моральної і етичної точки зору, а й з юридичної. Такими діями ви одразу викликаєте ще більшу підозру і значно обтяжуєте свою провину. Не кажучи вже про те, що самі позбавляєте себе можливості об’єктивної фіксації обставин, які можуть бути вам корисними при визначені винуватця ДТП. І запам’ятайте, рано чи пізно злочини розкриваються і покарання не уникнути. То ж, навіщо робити те, про що потім дуже пожалкуєш.



Переглядів: 7604
Поширень: 0