Шрами, постійний біль у руці та інвалідність 2-ї групи - це все Олегу на згадку залишили міліціонери. 2 роки тому його доставили в Немирівський райвідділок як свідка. Тоді правоохоронці розслідували справу щодо крадіжок у рідному селі хлопця. Під час допитів Олег відмовлявся говорити без адвоката. Тож дістав телефон, аби подзвонити знайомому юристу . І нерви у слідчого не витримали.

Олег Мельник, постраждалий:

- Це він зпсихувався і давай в мене цього телефона видирати і кричить до цього: іди тримай йому праву руку, а я зараз витягну. А я не віддаю телефон і він так завернув ззаді на стіл мене так кинув і ривком тільки храп, і я говорю ну чую, що вже кость лопнула і... Все цього, він ще тягне, говорю, хватіт, бо ти ще й шкуру відірвеш.

Батько Олега у той час якраз стояв на вулиці під відділком.

Олександр Мельник, батько Олега:

- Ну так не видно, я тільки бачив як вони схватилися, а шо там вже дальше... Так мені син розказав, на стіл повалили і начали крутити мені руку, і якраз ото я і почув, що крик його, ну сина я ж всєгда почую крик.

Мама хлопця чекала всередині. Каже, і крики чула, і лікарів бачила, які згодом приїхали.

Раїса Мельник, мати Олега:

- Бачила, як врач зайшов зі скорої помочі, як Олег кричав мій там в тому кабінеті, як врач прийшов дивився на мене, бо я була в старій одежі. Він думав, що це якась бухаричка.

Хлопцю наклали гіпс і, погрожуючи, що посадять на 15 діб, змусили підписати розписку, нібито ніяких претензій до правоохоронців він не має. Підписала цей папір і мати Олега. Проте в міліції все спростовують. Кажуть, закон не порушували і руку свідкові не ламали.

Вадим Руденко, заступник начальника РВ УМВС України у Вінницькій обл.:

- Я був, ніхто ніякоі фізичної сили, якщо це треба вам відповісти, я готовий вам відповісти... Ніхто фізичної сили до даної людини не застосовував, доставили і проводили з ним певні заходи.

Батьки почали скаржитися в усі можливі інстанції, навіть до Генпрокуратури дійшли.

Під час нашого візиту ані прокурора, ані його заступника на місці не було. Проте судячи з їх офіційної відповіді на скаргу Раїси Мельник видно: вини міліціонерів в інциденті тут не бачать, правоохоронці діяли у рамках закону. Натомість довели провину потерпілого. Ніби то той вдарив міліціонера.

Тож тепер проти хлопця ще й кримінальну справу порушили - за "Опір працівникові правоохоронних органів". Менш ніж за місяць буде суд. І якщо нічого не зміниться, наступний новий рік Олег може зустріти вже за ґратами. Подробиці у відеосюжеті.



Переглядів: 4902
Поширень: 0