Аварія сталась 1 січня у Барському районі. Близько восьмої години вечора водій невстановленого автомобіля скоїв наїзд на пішохода та втік з місця пригоди.

Потерпілий, 40-річний житель одного з сіл Барського району, ще з двома товаришами йшов по узбіччю дороги, коли на них наїхав автомобіль. Двоє з чоловіків встигли відскочити, а третій – опинився під колесами. Випадкові свідки аварії негайно викликали лікарів та міліцію. З відкритим переломом ноги та закритою черепно-мозковою травмою каретою швидкої допомоги був госпіталізований до лікарні.

Поки медики надавали допомогу потерпілому, працівники міліції розшукували водія, який скоїв наїзд на людину та втік з місця пригоди. Покази свідків допомогли міліціонерам встановити марку автомобіля, а знайдені уламки скла від фари – пошкодження на автівці. Протягом трьох годин машина з пошкодженнями характерними для ДТП була знайдена, а особа водія – встановлена. Як з’ясувалося, у момент аварії за кермом мікроавтобусу «Opel Vivaro», під колесами якого опинився постраждалий, знаходилась представниця прекрасної статі. 50-річна жінка, жителька міста Бар, знаходилась за місцем свого проживання, коли до неї прийшли правоохоронці. Будь-які пояснення вона надавати відмовляється. Погодилась лише пройти медичне обстеження на вміст алкоголю в крові.

Як повідомили в Державтоінспекції, за висновком лікарів вміст алкоголю в крові кермувальниці склав 1,9 проміле. Допустима норма – 0,2.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». За таке правопорушення передбачено покарання до трьох років обмеження волі.

 



Переглядів: 3613
Поширень: 0