Підприємливий чоловік реалізовував вибухонебезпечний товар у людному місці без жодних дозвільних документів та, зрозуміло, нехтуючи елементарними правилами безпеки. Феєрверки, салютні установки на різні смаки та вподобання продавалися з порушеннями усіх існуючих законодавчих вимог.

За словами начальника відділу УДСБЕЗ майора міліції Андрія Папінова, діяльність, пов’язана з торгівлею піротехнічними виборами, підлягає ліцензуванню відповідно до ст.9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».

Та навіть наявність спеціального дозволу не дає підстави торгувати піротехнікою на вулиці – це категорично забороняється. Продаж такої продукції має здійснюватися у спеціалізованих закладах торгівлі, приміщення має бути обладнане з вимогами пожежної безпеки та охорони праці.

Усю піротехніку у чоловіка вилучили. Крім того, він нестиме адміністративну відповідальність згідно ст.195(6) КУпАП України (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів), що карається штрафом від тридцяти п\'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.



Переглядів: 3442
Поширень: 0