Сучасний світ вимагає нових підходів у розвитку бібліотечної справи. Перетворення сільських бібліотек на місця, які будуть задовільняти запити сучасної людини, можливе через впровадження новітніх інформаційних технологій.

2011 рік був роком початку комп’ютерізації бібліотек нашого району. Завдяки перемозі центральної районної бібліотеки у проекті «Бібліоміст» було отримано 15 комп’ютерів і обладнання до них для районної бібліотеки і бібліотек сіл Немія, Бронниця, смт Вендичани.

З метою забезпечення умов для розвитку та доступу до знань для кожної людини незалежно від місця проживання в 2012 році продовжилася модернізація бібліотек сільської мережі завдяки ініціативи та сприяння голови районної державної адміністрації М.Л.Вдовцова.

бібліотекарі отримали ноутбуки

На Новорічні свята 24 сільські бібліотеки отримали ноутбуки на суму понад 75 тис., які були виділені з місцевого бюджету району. Завдяки підключенню їх до мережі Інтернет мешканці громад зможуть отримати інформацію з усіх сфер життєдіяльності, долучитись до місцевих програм транскордонного співробітництва, стати їх учасниками і відчути цю користь на собі. А бібліотекарям, маючи розгалужену і розширену інформаційну мережу, стане ще легше просувати нові бібліотечні послуги, читацькі програми, проекти, нові ідеї щодо розвитку територіальних громад.



Переглядів: 3435
Поширень: 0