комісійне обстеження технічного стану гідротехнічних споруд

На Вінниччині до зони можливого катастрофічного затоплення в різні часи потрапляли і не виключено, що колись можуть знову потрапити, 26 населених пунктів на території Могилів-Подільського та Ямпільського районів – за течією Дністра, а також 27 населених пунктів на території Гайсинського, Тростянецького, Теплицького та Бершадського районів – за течією річки Південний Буг. Дуже важливим у цьому плані є нормальний режим роботи гребель Дністровського гідровузла та гідроелектростанцій нижче Ладижинської ТЕС.

Управлінням Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області проведено аналіз даних щодо попередніх місць підтоплень, а також вжито ряд заходів, щодо уточнення прогнозованих зон підтоплень паводковими і повеневими водами. На основі узагальнених матеріалів створено базу даних з відповідними розрахунками.

 комісійне обстеження технічного стану гідротехнічних споруд

З 15 лютого 2013 року розпочато комісійне обстеження технічного стану гідротехнічних споруд малих ГЕС, що знаходяться у зоні впливу шкідливої дії льодоходу, повені та дощових паводків. До міжвідомчої комісії увійшли фахівці обласного управління ДСНС, ПАТ „Вінницяобленерго”, Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг, територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області, Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, Державного управління з охорони навколишнього природного середовища.

На сьогодні вже обстежено технічний стан 22 гідроспоруд водосховищ. За попередніми даними, гідротехнічні споруди, розташовані на території області, знаходяться в задовільному стані. На виявлені окремі недоліки вказано власникам гідроспоруд, їм направлено відповідні листи із визначенням термінів усунення порушень. Також перевірено 23 гідроспоруди, меліоративних системи та об’єкти, які знаходяться на балансі міжрайонних управлінь водного господарства.

За словами начальника УДСНС у Вінницькій області полковника служби цивільного захисту Руслана Шевчука, на річках Вінницької області ситуація контрольована та не дає підстав для тривоги. На території області у цілодобовому режимі функціонує 9 постів гідрометеорологічного спостереження за рівнем поверхневих вод, прогноз постійно уточнюється з огляду на погодні умови. Очікується, що процеси льодоходу в басейнах річок Південний Буг та Дністер проходитимуть без ускладнень.

Раніше ми повідомляли про те, що Аварійно-рятувальні служби Могилева-Подільського і Ямполя готуються до повені.



Переглядів: 4317
Поширень: 0