У Козятинському районі податківці спільно з органами місцевої влади та місцевого самоврядування приділяють особливу увагу питанню погашення податкового боргу, в тому числі по платежах до місцевого бюджету. У минулому році значну частка цього боргу склали платежі за землю та орендній платі.

Завдяки проведеним у 2012 році заходам, податковий борг було зменшено майже наполовину - на 292 тис.грн. (у порівнянні з заборгованістю станом на 1 січня 2012), а станом на 1 січня 2013 року залишилося 402 тис.грн. „земельних” боргів.

Козятинською ОДПІ протягом року забезпечено надходження в сумі 103,7 тис.грн. від реалізації майна підприємств-банкрутів. Направлено до суду 9 позовів по 5 підприємствах – боржниках на суму 286,3 тис.грн. щодо стягнення податкового боргу в судовому порядку. Із зазначеної суми борг двох платників становить 127,7 тис.грн. та 44,3 тис.грн., що становить 44,6 % та 15,5% відповідно. На даний час питання стягнення податкового боргу платників вирішується в судових інстанціях.

Крім того, Козятинською ОДПІ надсилалися листи до Козятинської міської ради з пропозиціями щодо розірвання договорів оренди земельної ділянки з платниками – боржниками.



Переглядів: 2694
Поширень: 0