В кінці лютого до Козятинського райвідділу міліції звернулись троє громадян з заявами про крадіжки. На вхідних дверях їх помешкань зловмисники зламали замки і у такий спосіб проникли всередину. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Всі помешкання знаходились в одному районі міста, тому найбільш вірогідною була версія, що кримінальне правопорушення скоїли заїжджі злочинці. За словами начальника управління карного розшуку Олександра Глянька, основним завданням було перекрити шляхи відступу підозрюваним та затримати їх. Міліціонерам допомогли свідки, які бачили трьох підозрілих незнайомців з великими валізами. Очевидці описали їх прикмети та вказали можливе місцеперебування.

Зловмисників затримали на вокзалі селища Комсомольське, коли вони намагались дістатись обласного центру. Під час особистого огляду у підозрюваних було вилучено частину викрадених речей.

Наразі «кримінальний бізнес» злочинців припинено, триває досудове слідство. Викриваються все нові епізоди злочинної діяльності крадіїв.

За фактом крадіжок відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.185 Кримінального кодексу (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), що передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

В ході слідства з’ясувалося, що крадіжки – не єдиний спосіб заробітку кримінальної команди, до складу якої входили вихідці Донецької, Дніпропетровської та Черкаської областей. Затримані, віком 20, 23 та 28 років вели бродяжницький спосіб життя та мали чималий кримінальний досвід у вчиненні майнових злочинів, один з підозрюваних перебував у розшуку. Подальшою перевіркою була встановлена причетність зловмисників до скоєння розбоїв, грабежів та крадіжок у семи областях України.



Переглядів: 3021
Поширень: 0