Уже другий тиждень у цій школі немає уроків. Але діти приходять сюди щоденно-аби їх не звинувачували у прогулах.

В холодному спортзалі грають у м\'яча. Але вимушеним канікулам не радіють, аж надто несподівано їх відірвали від книжок. На просторе двоповерхове приміщення – їх усього два десятки. Уже кілька років тут боролися за те, щоб школа жила.

"В минулому році: не буде туалету – значить школа закривається. Давайте бігом туалети зробили в школах. А тепер? що треба? Басейн нам сказали", - розповідає Віра Данилюк, колишній завуч Сподахівської ЗОШ.

Однак закрили не через басейн, а через котел. Він розташований у підвалі прямо під шкільним спортзалом. Члени комісії, котра навідалася сюди у лютому, несподівано виявили, що на котел, який три десятки років обігрівав школу, немає документів.

Керівник райвно перераховує сподахівських школярів: у більшості класів по два-три учні. Каже: для районного бюджету кожен обходиться як студент із Сорбонни.

"26 500 гривень при плані 1,5 тисяч. Скажіть, будь ласка, можна утримувати цю школу з такою вартістю утримування учнів", - кажуть чиновники.

Освітяни уже організували підвіз дітей до найближчого села. Кажуть: залишається тільки випровадити учнів з холодних стін. Впливатимуть на батьків. За невідвідування дітьми занять без поважних причин їх можуть навіть позбавити батьківських прав.



Переглядів: 4285
Поширень: 0